ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μελέτη με τη συμμετοχή δέκα ευρωπαϊκών χωρών για την ευλογιά των πιθήκων

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική υπηρεσία ερευνών για το AIDS και τις ιογενείς ηπατίτιδες

Μελέτη με τη συμμετοχή δέκα ευρωπαϊκών χωρών για την ευλογιά των πιθήκων

Δέκα ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν σε μια διεθνή μελέτη με στόχο να κατανοήσουν καλύτερα οι επιστήμονες την ευλογιά των πιθήκων και να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική υπηρεσία ερευνών για το AIDS και τις ιογενείς ηπατίτιδες (ANRS).

Η μελέτη αυτή «θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε νέες, απαραίτητες γνώσεις για την πρόοδο της έρευνας και τις διαθέσιμες θεραπείες» ανέφερε ο καθηγητής Γιαζντάν Γιαζντανπανά, ο διευθυντής της ANRS-Αναδυόμενων Μολυσματικών Ασθενειών, σε μια ανακοίνωσή του.

Η μελέτη, που αποκαλείται «Μωσαϊκό» (Mosaic), θα βασιστεί στις έρευνες που είναι ήδη σε εξέλιξη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Οι ασθενείς των δέκα ευρωπαϊκών χωρών (Βρετανία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ισπανία) θα δώσουν πληροφορίες στους ειδικούς για τα συμπτώματα που εμφάνισαν και το πώς ανταποκρίθηκαν στις θεραπείες. Θα παρακολουθούνται επίσης από γιατρούς για να καταγράφεται ο χρόνος ανάρρωσής τους ή η εμφάνιση πιθανών επιπλοκών.

«Επείγει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτήν την παραμελημένη ασθένεια», είπε ο καθηγητής Ξαβιέ Λεσκίρ, ο οποίος συντονίζει την έρευνα στην Ευρώπη. «Είμαι ενθουσιασμένος που μέσα σε λίγες εβδομάδες ξεκίνησε μια έρευνα στην Ευρώπη», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Πιέριο Ολιάρο, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η έρευνα χρηματοδοτείται εν μέρει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων και συγκάλεσε την Επιτροπή Επειγόντων, που θα κρίνει τη σοβαρότητα της κρίσης αυτής, το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.