ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μελέτη: Οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης είναι δύο φορές πιο συχνές από ότι ήταν πριν από 50 χρόνια

Πώς επηρεάζουν την εμμηνόπαυση οι ενδοκρινικοί διαταράκτες

Μελέτη: Οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης είναι δύο φορές πιο συχνές από ότι ήταν πριν από 50 χρόνια

Μια νέα πληθυσμιακή μελέτη, αποκάλυψε πως οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης είναι δύο φορές πιο συχνές από ότι ήταν πριν από 50 χρόνια.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας δεδομένα για γυναίκες 50 ετών από τέσσερις διαφορετικές πληθυσμιακές μελέτες, στο πλαίσιο της Προοπτικής Μελέτης Πληθυσμού των Γυναικών στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, οι ερευνητές συνέκριναν τον επιπολασμό των καθημερινών εξάψεων σε γυναίκες που έζησαν τις περιόδους 1918 και 1930 με εκείνες που έζησαν σε μεταγενέστερες περιόδους, το 1954 και το 1966.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που γεννήθηκαν αργότερα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώνουν καθημερινά εξάψεις από τις γυναίκες που έζησαν σε προγενέστερες περιόδους, ακόμη και αφού έλαβαν υπόψιν πιθανούς προγνωστικούς παράγοντες εξάψεων (π.χ. κάπνισμα, σύσταση σώματος, αντιληπτό επίπεδο υψηλού στρες).

Ο ακριβής λόγος για την ανησυχητική αύξηση δεν είναι σαφής, αλλά οι ερευνητές εικάζουν ότι οι συνθήκες εργασίας, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, τη διατροφή και το περιβάλλον, καθώς και οι ενδοκρινικοί διαταράκτες (EDCs) μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο.

Πώς επηρεάζουν την εμμηνόπαυση οι ενδοκρινικοί διαταράκτες

Οι ενδοκρινικοί διαταράκτες είναι χημικές ενώσεις που υπάρχουν στο περιβάλλον, στα τρόφιμα, στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και στα βιομηχανικά προϊόντα και επηρεάζουν σοβαρά το ορμονικό σύστημα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλούν αύξηση των εξάψεων.

Μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν προϊόντα προσωπικής φροντίδας με φθαλικές ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στα πλαστικά, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εξάψεις.

Εάν θέλετε να προστατεύσετε το ενδοκρινικό σας σύστημα κατά την εμμηνόπαυση ή μετά, είναι σημαντικό να αποφεύγετε αυτές τις χημικές ενώσεις που αποδιοργανώνουν τις ορμόνες σας.

Αντιμετώπιση

Ευτυχώς, το σώμα μας έχει ένα έμφυτο σύστημα αποτοξίνωσης που μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις επικίνδυνες ενώσεις.

Το πρόβλημα ωστόσο έγκειται στην πληθώρα περιβαλλοντικών τοξινών. Για να καταφέρει να τις εξαλείψει, το σώμα μας χρειάζεται βοήθεια.

Ένα συμπλήρωμα αποτοξίνωσης μπορεί να γίνει σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Τα όργανα που εμπλέκονται στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, δηλαδή φιλτράρουν και απομακρύνουν τις τοξίνες, είναι το ήπαρ, τα νεφρά, το έντερο, οι πνεύμονες, το δέρμα και το λεμφικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που πρέπει να περιέχει ένα τέτοιο συμπλήρωμα είναι η γλουταθειόνη, η βιταμίνη C, το σελήνιο, η Ν-ακετυλοκυστεΐνη (μια μορφή του αμινοξέος L- κυστεΐνη) και το γαϊδουράγκαθο. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν στην ενίσχυση των φυσικών οδών αποτοξίνωσης για την προώθηση του κυτταρικού καθαρισμού του σώματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.