ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μελέτη: Οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Οι σανίδες και τα καθίσματα στον τοίχο είναι δύο βασικά παραδείγματα ισομετρικών ασκήσεων

Μελέτη: Οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισομετρικές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μια ισομετρική άσκηση συνεπάγεται τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης μυϊκής σύσπασης κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Οι σανίδες και τα καθίσματα στον τοίχο είναι δύο βασικά παραδείγματα ισομετρικών ασκήσεων. Αυτές οι δύο ασκήσεις είναι πιο χρήσιμες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι η ροή του αίματος συνήθως μειώνεται όταν ένας μυς συσπάται.

Η απελευθέρωση αυτής της συστολής προκαλεί χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων στέλνοντας μεταβολικά σήματα όταν η ροή του αίματος ξαναρχίζει. Έτσι, κατεβαίνει και η αρτηριακή πίεση.

Η μελέτη εξέτασε πάνω από 15.000 συμμετέχοντες σε 270 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να κάνεις τρεις ισομετρικές προπονήσεις κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κατά την διάρκεια της μελέτης, κάθε προπόνηση που έκαναν οι συμμετέχοντες περιελάμβανε τέσσερα σετ ισομετρικών ασκήσεων διάρκειας δύο λεπτών η καθεμία, σε συνδυασμό με ένα έως τέσσερα λεπτά διατάσεων.

Η αρτηριακή τους πίεση έπεσε στα ίδια επίπεδα με όσους λάμβαναν τακτική φαρμακευτική αγωγή.

Επιπλέον, η μελέτη υποστηρίζει ότι η ισομετρική άσκηση ενισχύει την υγεία του αγγειακού μας συστήματος, του νευρικού μας συστήματος και τη λειτουργία της καρδιάς μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν να μην το παρακάνετε και ξεπεράσετε τις αντοχές σας, καθώς μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και σε περίπτωση υποκείμενων νοσημάτων και παθήσεων πρέπει πάντα να ακούτε τη συμβουλή του γιατρού σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.