ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μέσα σε ειδική κάψουλα έγινε η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων από την Κεφαλονιά (φώτο)

Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας

Μέσα σε ειδική κάψουλα έγινε η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων από την Κεφαλονιά (φώτο)

Η αεροδιακομιδή του 29χρονου που εμφάνισε συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς και της συντρόφου του από την Κεφαλονιά στην Αθήνα, έγινε μέσα σε ειδικές κάψουλες.

Το Σάββατο το βράδυ προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει το ζευγάρι των τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό, φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δύο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος ζει στην Ελλάδα, αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

Το ζευγάρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του κ. Τσιόδρα, καθώς ο καθηγητής τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε τουρίστες της Κεφαλονιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.