ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Καπραβέλος: «Το 7ο κύμα κορωνοϊού έρχεται τον χειμώνα – Να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους»

«Η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων έχει τρεις θανάσιμους εχθρούς: τον λιμό, την πείνα και τον πόλεμο»

Ν.Καπραβέλος: «Το 7ο κύμα κορωνοϊού έρχεται τον χειμώνα – Να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους»

Ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και στο 7ο κύμα που έρχεται τον χειμώνα.

«Τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο» είπε – μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Καπραβέλος παρομοίωσε την πανδημία του κορωνοϊού με πόλεμο, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει.

«Η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων έχει τρεις θανάσιμους εχθρούς: τον λιμό, την πείνα και τον πόλεμο. Και οι τρεις είναι πολύ κοντά μας. Κλείνει το καλοκαίρι με ένα 6ο κύμα, τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο, δεν είναι λίγοι», είπε αρχικά.

«Είναι ένας πόλεμος. Το κέντρο βάρους των συνεπειών της πανδημίας έχει μετατοπιστεί στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα» πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου αναφέρθηκε και στις δύο προϋποθέσεις για να είναι το 7ο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού να είναι ελεγχόμενο.

«Το 7ο κύμα έρχεται τον χειμώνα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να είναι ελεγχόμενο: η πρώτη να μην εγκαταλείψουμε τα υγειονομικά μέτρα. Η δεύτερη είναι ότι είμαστε απροστάτευτοι, δεν υπάρχει η εμβολιαστική καμπάνια. Έχουμε χαλάρωση υπερβολική που την πληρώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να αποτρέψουμε τις συνέπειες. Να δούμε ένα χειμώνα καλύτερο από τον προηγούμενο», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε κάποια μέτρα πρέπει να παραμείνουν και να εφαρμοστούν. «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ένα self test, με ένα rapid, να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.