Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Ν.Κορέα: Γιατροί βρήκαν νήματα από καθαρό χρυσό στα γόνατα 65χρονης γυναίκας

Η ασθενής είχε προηγουμένως βιώσει έντονο πόνο και δυσκαμψία στα γόνατά της λόγω οστεοαρθρίτιδας

Ν.Κορέα: Γιατροί βρήκαν νήματα από καθαρό χρυσό στα γόνατα 65χρονης γυναίκας

Γιατροί στη Νότια Κορέα, εντόπισαν στα γόνατα μιας 65χρονης γυναίκας εκατοντάδες νήματα καθαρού χρυσού.

Η ασθενής είχε προηγουμένως βιώσει έντονο πόνο και δυσκαμψία στα γόνατά της λόγω οστεοαρθρίτιδας και οι γιατροί συνταγογράφησαν παυσίπονα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Της έκαναν ακόμη και ενέσεις στεροειδών απευθείας στα γόνατά της.

Καμία από τις θεραπείες όμως δεν της επέτρεψε να ζήσει μια φυσιολογική, ανώδυνη ζωή.

Όχι μόνο ο πόνος δεν υποχωρούσε, αλλά εμφάνισε και αρνητικές παρενέργειες εξαιτίας των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου σοβαρού στομαχικού πόνου, οπότε αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στην εναλλακτική ιατρική, και πιο συγκεκριμένα σε μια αμφιλεγόμενη διαδικασία γνωστή ως βελονισμός με χρυσή κλωστή.

Στην αρχή, η γυναίκα υποβλήθηκε σε εβδομαδιαίες συνεδρίες βελονισμού όπου μικροσκοπικά χρυσά νήματα τοποθετούνταν γύρω από τα γόνατά της.

Αυτό όμως επιδείνωνε τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας, οπότε αύξησε τις επισκέψεις της στον βελονιστή σε αρκετές φορές την εβδομάδα. Τελικά, ο πόνος στα γόνατά της έγινε τόσο έντονος που δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Η ακτινογραφία αποκάλυψε πάχυνση και σκλήρυνση του εσωτερικού τμήματος της κνήμης, οστικές αναπτύξεις στο γόνατο, όλα κοινά συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας – αλλά και εκατοντάδες μικροσκοπικές χρυσές κλωστές ενσωματωμένες στον ιστό γύρω από το γόνατο.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι ο βελονισμός με χρυσές κλωστές δεν έχει κανένα επιστημονικά αποδεδειγμένο όφελος για τον ασθενή, αλλά συνοδεύεται από πολλούς γνωστούς κινδύνους.

Τα μικροσκοπικά νήματα μπορεί να προκαλέσουν κύστες, να μεταφερθούν σε άλλα σημεία του σώματος και να βλάψουν τον περιβάλλοντα ιστό, αλλά και να καταστήσουν αδύνατες τις δυνητικά σωτήριες για τη ζωή μαγνητικές τομογραφίες λόγω του κινδύνου μετατόπισης του μετάλλου και βλάβης των αιμοφόρων αγγείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.