ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Τζανάκης: «Για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται να έχουμε έως 18.000 κρούσματα ημερησίως»

«Σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων το Πάσχα»

Ν.Τζανάκης: «Για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται να έχουμε έως 18.000 κρούσματα ημερησίως»

Μικρή πτώση των κρουσμάτων κοντά στο Πάσχα προβλέπει το μοντέλο του Καθηγητή Νίκου Τζανάκη.

«Το μοντέλο μας δίνει μια περιορισμένη αυξητική διάθεση αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια προβλέπεται να αρχίσει οριζοντίωση και να παρατηρηθεί μια μικρή πτώση των κρουσμάτων κοντά στο Πάσχα. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται να έχουμε από 15.000 έως 18.000 κατά μέσο όρο ημερησίως», εξηγεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ.

Θάνατοι και διασωληνωμένοι παραμένουν σε «υψηλά» επίπεδα

Οι «σκληροί» δείκτες, όμως, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. «Ο αριθμός των διασωληνωμένων θα παραμείνει σταθερός και οι θάνατοι θα κυμανθούν μεταξύ 50 και 60 κατά μέσο όρο ημερησίως.», αναφέρει.

Αν και το φετινό Πάσχα θα είναι το πρώτο, μετά από δυο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Όπως τονίζει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, «Θα πρέπει απαραιτήτως να τηρήσουμε τα ατομικά προληπτικά μέτρα. Ανάμεσα σ’ αυτά ένα self test πριν από το πασχαλινό τραπέζι. Να ελέγξουμε με ποιους εκτός της οικογένειας θα κάνουμε παρέα και θα συναναστραφούμε. Όσοι εμφανίζουν συμπτώματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους και να περιορίζονται ακόμη και αν το τεστ βγαίνει αρνητικό. Επίσης, δεν θα ήταν κακό να φορέσουμε τη μάσκα σε περίπτωση συνωστισμού, όπως στην Ανάσταση, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο».

Σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων το Πάσχα

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί από τους πολίτες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια, μπαρ κλπ λόγω και των αυξημένων εξόδων της περιόδου. «Οι πολίτες θα πρέπει να διερευνούν αν τηρούνται ορθά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν όσοι σερβίρουν ή βρίσκονται στην Παρασκευή φορούν τις μάσκες τους. Αν όλα αυτά τηρηθούν εκτιμώ ότι θα περάσουμε ένα σχετικά καλό Πάσχα».

Προσοχή αυτή την περίοδο θα πρέπει να δοθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στους ανθρώπους άνω των 70 ετών που είναι σε οίκους ευγηρίας και σε κλινικές νοσοκομείων, όπως οι αιματολογικές και οι ογκολογικές, οι οποίοι αποτελούν υψηλές ομάδες κινδύνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να βελτιώσουμε τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα ως προς τους ευάλωτους. Να εμβολιαστούμε όσοι δεν έχουμε με την 3η δόση και είναι αρκετοί αυτοί και να εμβολιαστούν όσοι πρέπει με την 4η δόση», επισημαίνει ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, καταλήγοντας ότι «φέτος όλα θα είναι καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.