ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Τζανάκης: «Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος»

«Το πρόβλημα είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον 5, που είναι τρομακτικά μεταδοτική»

Ν.Τζανάκης: «Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως αυτή την εβδομάδα θα έχουμε κορύφωση του 6ου κύματος.

«Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος, θα δούμε αύξηση στις διασωληνώσεις, δεν θα είναι πάνω από 130-140 αυτό που θα συμβεί δυστυχώς είναι ότι θα έχουμε παραπάνω θανάτους, δηλαδή 200-300 νεκρούς την εβδομάδα, γύρω στους 25-35 σε καθημερινή βάση» επεσήμανε.

Εστιάζοντας στην Κρήτη ο Νίκος Τζανάκης υπογράμμισε πως βιώνει ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας, πιστεύω ότι είναι πιο μπροστά από την υπόλοιπη χώρα σε κρούσματα όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί.

«Έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο πολύ μεγαλύτερο από το μέσο φορτίο της χώρας αλλά αυτό το κύμα προς στιγμή δεν δημιουργεί προβλήματα ανταπόκρισης του συστήματος του ΕΣΥ» είπε.

«Το πρόβλημα είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον 5, που είναι τρομακτικά μεταδοτική»

Μιλώντας για αυξημένα κρούσματα επεσήμανε: «Έχουμε χαλαρώσει, έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά το πρόβλημα είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον 5, που είναι τρομακτικά μεταδοτική» Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «αυτό το κύμα προκαλεί πολλά κρούσματα αλλά δεν φαίνεται να προκαλεί προβλήματα στις ΜΕΘ».

«Υπάρχει πίεση σε απλές κλίνες, δεν έχουμε όμως τα περιστατικά με την ένταση που τα είχαμε στο προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι βαριά και δεν θέλουν τόση αναπνευστική υποστήριξη. Δεν υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος δε στη μετάλλαξη «Κένταυρος» είπε ότι φαίνεται έχει τα χαρακτηριστικά της επόμενης μετάλλαξης.

Κλείνοντας ο Νίκος Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός ιδίως σε όσους είναι άνω των 65 και έχουν προβλήματα υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.