ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Τζανάκης: «Πιθανή η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού το Σεπτέμβριο – Χρειάζεται νέο εμβόλιο»

Τι είπε για την 4η δόση

Ν.Τζανάκης: «Πιθανή η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού το Σεπτέμβριο – Χρειάζεται νέο εμβόλιο»

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε για την πορεία της πανδημίας, τη χρήση της μάσκας και για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Έχουμε μια κατάσταση σχετικής πίεσης στις απλές κλίνες, αλλά δεν έχουμε καθόλου πίεση στις ΜΕΘ» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Πιθανή η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού το Σεπτέμβριο

Όπως επισήμανε οι περισσότεροι ασθενείς που νοσούν πάνε στο νοσοκομείο για άλλες παθήσεις και εκεί ανακαλύπτουν ότι έχουν κορωνοϊό.

Μιλώντας ο κ. Τζανάκης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για μην κολλήσουμε αποκάλυψε ότι «ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού, ελπίζω να μην είναι θανατηφόρα και περισσότερα νοσογόνος, σε σχέση με την Ο4 και την Ο5, ίσως θα είναι πολύ περισσότερο μεταδοτική».

«Δεν αποκλείω στοχευμένα μέτρα ατομικής ευθύνης, στα σούπερ μάρκετ και χώρους συγχρωτισμού», συμπλήρωσε αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τι είπε ο Τζανάκης για την 4η δόση

Αναφορικά με την τέταρτη δόση των mRNA εμβολίων κάλεσε τους ηλικιωμένους και ιδίως όλους όσοι είναι άνω των 60 να κάνουν την τέταρτη δόση.

Μιλώντας για την ηλικιακή κατηγορία άνω των τριάντα ετών, ο κ. Τζανάκης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο: «Δεν συστήνω την χορήγηση 2ης αναμνηστικής δόσης σε άτομα έως 59 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, και ιδίως σε όσους έχουν νοσήσει. Οι υπόλοιποι πάνω από τα 60 θα πρέπει να κάνουμε την 4η δόση και όποιος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκεται δύο βήματα πίσω από τον κορωνοϊό. «Χρειάζεται ένα εμβόλιο ριζικά επικαιροποιημένο, το οποίο σε ένα βαθμό θα υπερκαλύπτει τις μεταλλάξεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζανάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.