ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα έρευνα εξηγεί γιατί κοιμόμαστε λιγότερο μετά τα 30

Νέα έρευνα εξηγεί γιατί χάνουμε τη καλή σχέση με τον «Μορφέα»

Νέα έρευνα εξηγεί γιατί κοιμόμαστε λιγότερο μετά τα 30

Ο άνθρωπος χρειάζεται για να ζήσει φαγητό, νερό και ύπνο. Τα τρία βασικά συστατικά για να λειτουργεί σωστά και στο 100% ο οργανισμός μας. Όμως όπως θα χεις σίγουρα παρατηρήσει όσο μεγαλώνουμε κοιμόμαστε όλο και λιγότερο.

Το πανεπιστημίο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια έρχεται να δώσει απαντήσεις γιατί κοιμόμαστε αλλιώς στα 20, αλλιώς στα 25 και αλλιώς στα 40 έτη μας.

Μάλιστα οι επιστήμονες εξηγούν πως ειδικά στους άνδρες η ηλικία των 30 είναι κομβικό σημείο για τον ύπνο που κάνουμε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της μελέτης, φταίει το γεγονός ότι τα τμήματα του εγκεφάλου που επιδεινώνονται πιο γρήγορα είναι αυτά που καθορίζουν και τον βαθύ ύπνο.

Όσο μεγαλώνουμε εκκρίνονται περισσότερες ορμόνες που προκαλούν υπνηλία μέσα στην ημέρα και αυπνία το βράδυ.

Επίσης το τμήμα του εγκεφάλου που στέλνει το σήμα ότι ήρθε η ώρα για ύπνο πολλές φορές απορυθμίζεται.

Πάντως οι γιατροί επιμένουν πως πρέπει να επενδύσουμε στη καλή ποιότητα του ύπνου, γιατί αλλιώς ελλοχεύει κίνδυνος παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών προβλημάτων και αυξάνεται ο κίνδυνος για κατάθλιψη.

Μετά τα 30 έτη ύπνος στη φάση rem πέφτει κατά 50% στους άνδρες και 25% στις γυναίκες.

Για αυτό και παρουσιάζονται πιο συχνά προβλήματα συγκέντρωσης, γνωστικής ικανότητος και μνήμης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.