ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα έρευνα: Ο κορωνοϊός μπορεί να επιδεινώσει το παιδικό άσθμα

Τι έδειξε νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

Νέα έρευνα: Ο κορωνοϊός μπορεί να επιδεινώσει το παιδικό άσθμα

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, διαπιστώθηκε πώς το προϋπάρχον άσθμα στα παιδιά μπορεί να επιδεινωθεί μετά από λοίμωξη Covid-19.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αλλεργιολογίας και κλινικής ανοσολογίας «Journal of Allergy and Clinical Immunology», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 62.000 παιδιά με άσθμα, από τα οποία πάνω από 7.700 είχαν διαγνωστεί θετικά για κορονοϊό.

Στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών μετά τη νόσηση τους με Covid-19, τα παιδιά με κορονοϊό είχαν κατά μέσο όρο κάνει περισσότερες επισκέψεις σε γιατρό για το άσθμα τους, περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομείο, συχνότερη επείγουσα χρήση εισπνεομένων φαρμάκων και συχνότερη θεραπεία με στεροειδή, σε σχέση με τα παιδιά με άσθμα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Παρά την αρχική γενική εντύπωση κατά το πρώτο έτος της πανδημίας ότι τα παιδιά με άσθμα και Covid-19 τα πήγαν καλά, σύμφωνα με τους ερευνητές η νέα μελέτη δείχνει ότι σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου δυσκολεύεται ο έλεγχος του παιδικού άσθματος μετά από λοίμωξη με κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.