ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα έρευνα συνδέει τη λήψη ασπιρίνης με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή αιμορραγία

Περίπου οι μισοί ηλικιωμένοι στις ΗΠΑ έχουν αναφέρει προληπτική χρήση ασπιρίνης

Νέα έρευνα συνδέει τη λήψη ασπιρίνης με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή αιμορραγία

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine», διαπιστώθηκε πως η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης συσχετίστηκε με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης αναιμίας, καθώς και με μείωση της φερριτίνης ή των επιπέδων σιδήρου στο αίμα σε υγιείς κατά τα άλλα ηλικιωμένους.

Περίπου οι μισοί ηλικιωμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν αναφέρει προληπτική χρήση ασπιρίνης.

Μία από τις επιπλοκές της χρήσης αυτής είναι ο αυξημένος κίνδυνος για σοβαρή αιμορραγία, ιδίως γαστρεντερική.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μονάς της Μελβούρνης διεξήγαν ανάλυση σε τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή λήψης ασπιρίνης σε 19.114 άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω.

Στους συμμετέχοντες ανατέθηκε να λαμβάνουν 100 mg ασπιρίνης ημερησίως ή εικονικό φάρμακο.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, ο κίνδυνος εμφάνισης αναιμίας ήταν 23,5% μεταξύ εκείνων που λάμβαναν χαμηλή δόση ασπιρίνης και συνοδευόταν από μικρή μείωση της μέσης αιμοσφαιρίνης και μεγαλύτερη μείωση της συγκέντρωσης φερριτίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.