ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα παραλλαγή για τον κορωνοϊό: Τώρα έρχεται η Pirloa με τις 35 μεταλλάξεις

Ποια είναι τα συμπτώματα

Νέα παραλλαγή για τον κορωνοϊό: Τώρα έρχεται η Pirloa με τις 35 μεταλλάξεις

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού με 35 μεταλλάξεις «απειλεί» την ανθρωπότητα. 

Οι Βρετανοί επιστήμονες μελετούν επί του παρόντος το στέλεχος BA.2.86 και οι αξιωματούχοι εισήγαγαν το «προληπτικό μέτρο» ενώ αξιολογούν πόσο επικίνδυνο είναι.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία στις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με τους επιστήμονες της βρετανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας.

Σύμφωνα με τη SUN το υποστέλεχος της Όμικρον είναι ιδιαίτερα μεταλλαγμένο και οι ειδικοί ανησυχούν ότι θα μπορούσε να διαφύγει την ανοσία από προηγούμενες μολύνσεις ή εμβόλια.

Πότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά;

Η αλληλουχία BA.2.86 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Δανία στις 24 Ιουλίου και έκτοτε έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ.

Το πρώτο κρούσμα στη Δανία εντοπίστηκε σε ασθενή που κινδύνευε να νοσήσει σοβαρά.

Επίσης, έχει εντοπιστεί σε συμπτωματικούς ασθενείς, σε συνήθεις ελέγχους αεροδρομίων και σε δείγματα λυμάτων σε μερικές χώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόλις δύο περιπτώσεις στη Βρετανία.

Ο καθηγητής John Edmunds, της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε:

«Η γονιδιωματική μας επιτήρηση υποδηλώνει ότι η BA.2.86 εξακολουθεί να έχει χαμηλό επιπολασμό. Αν και το στέλεχος αυτό έχει εντοπιστεί σε διάφορες χώρες, δεν είναι ακόμη σαφές αν αντικαθιστά τα υπάρχοντα στελέχη σε κάποιο από αυτά τα περιβάλλοντα».

Τι είναι διαφορετικό στην Pirola;

Το παρακλάδι της Όμικρον φέρει περισσότερες από 35 μεταλλάξεις σε βασικά τμήματα του ιού σε σύγκριση με το XBB.1.5, την κυρίαρχη παραλλαγή κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2023.

Όλες οι μεταλλάξεις έχουν βρεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού – το τμήμα που χρησιμοποιείται για την είσοδο στα ανθρώπινα κύτταρα.

Ο καθηγητής Edmunds δήλωσε: «Η BA.2.86 χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων, πολλές από τις οποίες αναμένεται να βοηθήσουν τον ιό να αποφύγει τις υπάρχουσες ανοσολογικές αντιδράσεις».

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της Pirola;

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι το Pirola προκαλεί νέα συμπτώματα που δεν είναι ήδη κοινά με άλλες παραλλαγές της Όμικρον.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτά περιλαμβάνουν:

  • ρινική καταρροή
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα
  • Πονόλαιμος
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.