ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο Μεξικό: Άνδρας πέθανε από πανώλη – Το πρώτο κρούσμα από το 2021

Η πανώλη είναι μία βακτηριακή ασθένεια των τρωκτικών

Νέο Μεξικό: Άνδρας πέθανε από πανώλη – Το πρώτο κρούσμα από το 2021

Ένας άνδρας από το Νέο Μεξικό έχασε τη ζωή του από πανώλη σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας (NMDOH). 

Είναι το πρώτο κρούσμα πανώλης στο Νέο Μεξικό από το 2021 και ο πρώτος θάνατος από το 2020.

Ο άνδρας καταγόταν από την κομητεία Λίνκολν. Οι Αρχές επικοινωνούν με τους γείτονές του στην περιοχή και διεξάγουν εκτεταμένους ελέγχους, αναζητώντας την πηγή της μόλυνσής του.

Η πανώλη είναι μία βακτηριακή ασθένεια των τρωκτικών, αναφέρει το NMDOH σε ανακοίνωσή του. Γενικώς, μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω των τσιμπημάτων μολυσμένων ψύλλων. Μπορεί επίσης να εξαπλωθεί με άμεση επαφή με μολυσμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων τρωκτικών, άγριων ζώων και κατοικιδίων.

Οι σκύλοι και οι γάτες που αφήνονται να περιφέρονται και να κυνηγούν μπορεί να φέρουν μολυσμένους ψύλλους από νεκρά τρωκτικά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα μέλη του νοικοκυριού.

Η πανώλη προκαλεί στους ανθρώπους αιφνίδια έναρξη πυρετού, ρίγη, πονοκέφαλο και αδυναμία. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει επώδυνο πρήξιμο του λεμφαδένα στη βουβωνική χώρα, στη μασχάλη ή στο λαιμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπτώματα της πανώλης σε γάτες και σκύλους συμπεριλαμβάνουν πυρετό, λήθαργο και ανορεξία. Μπορεί να υπάρχει πρήξιμο στον λεμφαδένα κάτω από τη γνάθο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.