ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νίκος Τζανάκης: «Εάν γινόταν μεγαλύτερος αριθμός τεστ θα ήταν πάνω από 15.000 τα κρούσματα»

«Υψηλός πυρετός για δύο ημέρες και μεγάλη κακουχία»

Νίκος Τζανάκης: «Εάν γινόταν μεγαλύτερος αριθμός τεστ θα ήταν πάνω από 15.000 τα κρούσματα»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, σημείωσε πως εάν γινόταν μεγάλος αριθμός τεστ κορωνοϊού «είμαι σίγουρος ότι ο μέσος όρος (κρουσμάτων) θα ήταν πάνω από 15.000».

Δεν απέκλεισε μάλιστα εάν το τεστ ήταν του επιπέδου των μηνών Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου, τα κρούσματα κορωνοϊού να έφταναν ακόμα και 25.000.

Ο καθηγητής ανέφερε, μιλώντας εμπειρικά, ότι για το 60% – 80% των περιστατικών νόσησης, ο κορωνοϊός προκαλεί δύο ημέρες υψηλό πυρετό, για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία, για μια ακόμη εβδομάδα κακουχία σε μικρότερο βαθμό και έντονο πονοκέφαλο.

Οι τρεις συμβουλές προς τους πολίτες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τζανάκης συμβούλευσε τους πολίτες να ακολουθούν τρεις βασικές οδηγίες προκειμένου να προστατευτούν:

  • Φοράμε τη μάσκα όπου νιώθουμε ανασφαλείς (αεροπλάνα, σούπερ μάρκετ, συναυλίες, παραλίες με συνωστισμό)
  • Προφυλάσσουμε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών και άτομα με πολλά συνοδά νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας. Θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.
  • Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό να το δηλώνουν. Αποτελεί προϋπόθεση για να λάβουν αντιική αγωγή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.