ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιμένει ο Νίκος Τζανάκης: «Η 4η δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό»

«Η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται»

Επιμένει ο Νίκος Τζανάκης: «Η 4η δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, ανέφερε μεταξύ άλλων πώς η 4η δόση θα πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.

Όπως ανέφερε έχουμε πολλά κρούσματα τα οποία όμως δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις και πρόσθεσε ότι πλέον οι θάνατοι, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν πάνω από 100 την ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν πέσει στους 45 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι παρά την ηπιότητα της νόσου έχουμε καθημερινά πάνω από 20.000 κρούσματα και όπως είπε είναι λογικό μερικοί από τους ανθρώπους που νοσούν είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι με τον κορωνοϊό να επιβαρύνεται η υγεία τους και να καταλήγουν.

Για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι με την 3η δόση. Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστούν με 4η δόση οι ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε ωστόσο, ότι η 4η δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σκεύασμα της Pfizer που είναι συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.