ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νίκος Τζανάκης: «Πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

«Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις - Ελπίζω να μην ξαναπάρουμε σκληρά μέτρα»

Νίκος Τζανάκης: «Πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχει προκύψει από την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων από την μετάλλαξη όμικρον.

«Η κάθε χώρα θα δει το επιδημιολογικό της περιβάλλον, την εμβολιαστική της κάλυψη, τους σκληρούς δείκτες και θα πράξει αναλόγως. Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, και ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό.

Εδώ στην Κρήτη έχουμε διπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους ωστόσο το περνούν ήπια το σπίτι τους. Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα ωστόσο στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα», δήλωσε.

«Πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία σύνθετη υγειονομική από φάση η οποία συμβάλλει στα εξής: Ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν αυτό το «προνόμιο ελευθερίας» και δεύτερον, ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο βοηθάει ακόμα προκειμένου να μην νοσήσει κανείς βαριά. Είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού», πρόσθεσε.

Η 3η δόση κομβική για την ανοσοπροστασία

Για την 3η δόση, ο κ Τζανάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η 3η δόση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. Το 80% του πληθυσμού είναι ανοσοπροστατευμένο είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβολιασμό. Είναι ένα ένα περίπλοκο θέμα το ζήτημα του εμβολιασμού. Για διάφορους λόγους, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η επιτροπή εμβολιασμού να το εξετάσει», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.