ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Νιώθετε συχνά ζάλη; – Δείτε τι μπορεί να φταίει

Οι συνήθεις ύποπτοι...

Νιώθετε συχνά ζάλη; – Δείτε τι μπορεί να φταίει

Οι συχνές ζαλάδες ταλαιπωρούν έναν στους τέσσερις στον κόσμο, και ευθύνονται για πολλά ατυχήματα μέσα στην ημέρα. Σχεδόν το 80% όσων νιώθουν ζαλάδες δεν επισκέπτονται εγκαίρως τον γιατρό τους για να βρούνε την αιτία.

Η ζάλη είναι συνήθες φαινόμενο στους ενήλικες που δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί. Όμως αν οι ζαλάδες επιμένουν και γίνονται καθημερινό μαρτύριο, τότε η επισκεψη στο γιατρό είναι μονόδρομος για να βρεθεί η αιτία.

Ειδικά όταν οι ζαλάδες συνοδεύονται από έντονους πονοκεφάλους ή λιποθυμικά επεισόδια τότε η γνώμη του γιατρού είναι επιτακτική ανάγκη.

Για αρχή θα πρέπει να καταγράψετε πότε νιώθετε ζαλάδες, πόσο συχνά εμφανίζονται και αν έπειτα νιώθετε ναυτία, δεν μπορείτε να κρατήσετε ισορροπία, έχετε απώλεια ακοής, βλέπετε θολά.

Τα συμπτώματα αυτά είναι ο συναγερμός που χτυπάει ο οργανισμός σας για να βρείτε τι τα προκαλεί.

Οι πιο συχνοί λόγοι που βιώνουμε ζαλάδες είναι οι εξής:

Λαβυρινθίτιδα

Πρόκειται για μια λοίμωξη στο εσωτερικό του αυτιού, που επηρεάζει την ακοή και την ισορροπία και μπορεί να οδηγήσει σε ίλιγγο

Ημικρανία

Πολλές φορές οι πονοκέφαλοι συνοδεύονται από ζαλάδες.

Άγχος ή στρες

Πολλές φορές κρίσεις πανικού, έντονο στρες που συνοδεύεται από φυσική δραστηριότητα καταλήγει σε ζαλάδα.

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου ή υπογλυκαιμία

Αυτό το σύμπτωμα είναι πολύ κοινό σε ανθρώπους με διαβήτη

Ορθοστατική υπόταση

Μια ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης όταν κάθεστε ή σηκώνεστε, η οποία υποχωρεί όταν ξαπλώσετε. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Αφυδάτωση ή θερμοπληξία

Σπονδυλοβασική ανεπάρκεια

Πρόκειται για μια κατάσταση όπου η ροή αίματος στο πίσω μέρος του εγκεφάλου είναι μειωμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.