ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης (φωτο)

Δείτε ποιο είναι και τι έχει συμβεί

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης (φωτο)

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα ενός καλλυντικού προϊόντος (σαμπουάν) κατά της τριχόπτωσης διότι μετά από σχετικό έλεγχο βρέθηκε να περιέχει απαγορευμένη ουσία.

Πρόκειται για το προϊόν «Σαμπουάν Fair Hair Caduta Τριχόπτωση» και συγκεκριμένα για την παρτίδα με αριθμό 02150118.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Σαμπουάν Fair Hair Caduta Τριχόπτωση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 02150118 του καλλυντικού προϊόντος «Σαμπουάν Fair Hair CadutaΤριχόπτωση», διότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009), β).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία FAIR HAIR Ι. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.