ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ο ΕΟΦ ανακαλεί προσθετικά επιγονατίδας λόγω ελαττωματικής συσκευασίας – Τι πρόβλημα εντοπίστηκε

Πρόκειται για προσθετικά επιγονατίδας πολυαιθυλενίου πολύ υψηλού μοριακού βάρους, τα οποία είναι συσκευασμένα σε μη συμμορφούμενους σάκους κενού αέρος

Ο ΕΟΦ ανακαλεί προσθετικά επιγονατίδας λόγω ελαττωματικής συσκευασίας – Τι πρόβλημα εντοπίστηκε

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συγκεκριμένα προσθετικά επιγονατίδας, ανακαλεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθώς υπάρχουν προβλήματα στην συσκευασία του προϊόντος.

Πρόκειται για προσθετικά επιγονατίδας πολυαιθυλενίου πολύ υψηλού μοριακού βάρους, τα οποία είναι συσκευασμένα σε μη συμμορφούμενους σάκους κενού αέρος. Αυτό δημιουργεί έλλειψη δευτερεύοντος στρώματος φραγμού οξυγόνου, το οποίο αυξάνει την ανθεκτικότητα στο οξυγόνο, όπως αναφέρει ο Οργανισμός.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση όλων των σειριακών αριθμών του συνημμένου πίνακα του ιατροτεχνολογικού προϊόντος, »προσθετικά επιγονατίδας πολυαιθυλενίου πολύ υψηλού μοριακού βάρους (UHMWPE) OPTETRAK PEG PATELL της εταιρείας EXACTECH INC, όπως παρουσιάζονται στο συνημμένο Παράρτημα με αναλυτική περιγραφή και σειριακούς αριθμούς, λόγω συσκευασίας τους σε μη συμμορφούμενους σάκους κενού αέρος. Η μη συμμόρφωση έγκειται στην έλλειψη δευτερεύοντος στρώματος φραγμού οξυγόνου, το οποίο αυξάνει την ανθεκτικότητα στο οξυγόνο.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της ανάκλησης της εταιρείας »Exactech, INC.» και στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας. Οι εταιρείες οφείλουν να εφαρμόσουν τα διορθωτικά μέτρα του κατασκευαστή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.