O FDA ανακοίνωσε αλλαγές στα self test: Πόσα και πότε πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν συμπτώματα

Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζονται αρκετές ημέρες πριν τα αντιγόνα φτάσουν σε επίπεδα που μπορούν να ανιχνευθούν μέσω δοκιμής με μύτη

O FDA ανακοίνωσε αλλαγές στα self test: Πόσα και πότε πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν συμπτώματα

Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις των ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, τρία κα όχι δυο τεστ θα πρέπει να κάνουν όσοι εκτέθηκαν στον κορωνοϊό αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα για να είναι βέβαιοι ότι δεν κόλλησαν.

Προηγουμένως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε εισηγηθεί τη λήψη δύο γρήγορων τεστ αντιγόνου σε διάστημα δύο ή τριών ημερών για να αποκλειστεί η μόλυνση.

Ωστόσο, ο οργανισμός λέει ότι νέες μελέτες υποδεικνύουν ότι το πρωτόκολλο μπορεί να χάσει πάρα πολλές λοιμώξεις και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να διαδώσουν τον κορονoϊό σε άλλους, ειδικά αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα.

Η νέα καθοδήγηση ισχύει για άτομα χωρίς συμπτώματα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί. Τα άτομα με συμπτώματα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν δύο τεστ με διαφορά 48 ωρών.

Οι νέες οδηγίες αντικατοπτρίζουν την εξελισσόμενη κατανόηση της ακρίβειας των δοκιμών αντιγόνου, οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες από τις εργαστηριακές δοκιμές, αλλά έχουν γίνει η τυπική προσέγγιση δοκιμών λόγω της ταχύτητας και της ευκολίας τους.

Αντί να ανιχνεύουν τον ίδιο τον κορωνοϊό, ανιχνεύουν ίχνη πρωτεΐνης, γνωστά ως αντιγόνα, παρόμοια με τα γρήγορα τεστ γρίπης.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τα τεστ μπορεί να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα εάν γίνουν πολύ νωρίς. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν σε άτομα χωρίς συμπτώματα να περιμένουν πέντε ημέρες μετά την έκθεση.

Αυτό συμβαίνει επειδή γενικά χρειάζονται αρκετές ημέρες πριν τα αντιγόνα φτάσουν σε επίπεδα που μπορούν να ανιχνευθούν μέσω δοκιμής με μύτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο FDA είπε ότι η τελευταία του απόφαση αντικατοπτρίζει νέες πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια των δοκιμών αντιγόνου. Σε μια κρατική μελέτη, η προσθήκη μιας τρίτης δοκιμής βελτίωσε την ακρίβεια από 62 τοις εκατό σε 79 τοις εκατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.