ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι επικίνδυνος για την υγεία;

Τεχνικά, τα μικροκύματα εκπέμπουν «ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία»

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι επικίνδυνος για την υγεία;

Σύμφωνα με το YahooLife, οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν εκπέμποντας ένας τύπο ηλεκτρομαγνητικού κύματος, συγκεκριμένα, μικροκύματα τα οποία αλληλεπιδρούν με τα μόρια του νερού στις τροφές. 

Αυτά τα μικροκύματα προκαλούν την παλινδρομική ταλάντωση των μορίων του νερού, που παράγουν από μόνα τους θερμότητα μέσω της μοριακής τριβής, με αποτέλεσμα ένα ζεστό πιάτο φαΐ σε μόλις ένα λεπτό.

Τεχνικά, τα μικροκύματα εκπέμπουν «ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία», αλλά σύμφωνα με την Δρ. Arya Amini, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο City of Hope National Medical Center, αυτή η ακτινοβολία «παραμένει σφραγισμένη μέσα στη συσκευή».

Επιπλέον, σε αντίθεση με την ιονιστική ακτινοβολία -που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο- τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι μη ιονιστικά και επομένως δεν μολύνουν με ραδιενέργεια τα τρόφιμα ή τα άτομα τα οποία εκτίθενται σε αυτά.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καθησυχάζει: «Οι κατασκευαστές φούρνων μικροκυμάτων υποχρεούνται να πιστοποιούν τα προϊόντα τους και να τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί από τον FDA για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με βάση τις τρέχουσες γνώσεις σχετικά με την ακτινοβολία μικροκυμάτων, ο οργανισμός πιστεύει ότι οι φούρνοι που ανταποκρίνονται στα πρότυπα του FDA και χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή είναι ασφαλείς για χρήση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.