Ο ΙΣΑ ζητά η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιατρούς

Ταλαιπωρία για τους ανασφάλιστους η υποχρεωτική συνταγογράφηση

Ο ΙΣΑ ζητά η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τόνισε η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιατρούς και όχι αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας.

Αναλυτικότερα, την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες αποκλειστικά από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιατρούς και όχι αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας, προτείνει ο ΙΣΑ.

Όπως τονίζει, «οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας».

Ταλαιπωρία για τους ανασφάλιστους η υποχρεωτική συνταγογράφηση λέει ο ΙΣΑ

Το μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης από ιατρούς δημόσιων δομών, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανασφάλιστων πολιτών ενώ θα επιβαρύνει σημαντικά τα νοσοκομεία, την κρίσιμη αυτή περίοδο που αναμένεται κορύφωση του πανδημικού κύματος».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει ότι «η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μία ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών αντιτίθεται στον νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.