ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο λόγος που ορισμένοι δεν κόλλησαν κορωνοϊό – Τι δείχνει μελέτη

Ο ρόλος της ομάδας αίματος

Ο λόγος που ορισμένοι δεν κόλλησαν κορωνοϊό – Τι δείχνει μελέτη

Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού οι επιστήμονες υποστήριζαν ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Α ήταν πιο ευάλωτα στη μόλυνση.

Ωστόσο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν μια…λογική εξήγηση και να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους να μοιάζουν άτρωτοι στον covid.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, οι ειδικοί τονίζουν το ενδεχόμενο πολλοί συμπολίτες μας απλά να μην βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν προσβλήθηκαν από αυτόν. Θεωρούν, δηλαδή, ότι αρκετοί είναι εκείνοι που ίσως να ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί. Επίσης, πρέπει να συνυπολογιστεί και η συχνότητα των test. Πολύ απλά: «Αν δεν κάνεις τεστ δεν θα βγεις θετικός!». Σύμφωνα μάλιστα με μια συγκεντρωτική μελέτη στο τέλος του 2021 το 40% των επιβεβαιωμένων μολύνσεων δεν είχε συμπτώματα την περίοδο ανίχνευσης των κρουσμάτων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ήρθε να προστεθεί στην έρευνα του Covid. Σημαντικό ρόλο στο ποιοι θα κολλήσουν και ποιοι όχι παίζει και η ομάδα αίματος του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν.

Πιο αναλυτικά, τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι πιθανότατα πιο ευάλωτα στις λοιμώξεις από COVID-19, επειδή η πρωτεΐνη spike του ιού παρουσιάζει συγγένεια με τα κύτταρα της ομάδας αίματος Α, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Blood.

Μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Sean Stowell, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΗΠΑ), απέδειξε ότι ο ιός SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί το Covid-19, μολύνει κατά προτίμηση τα κύτταρα της ομάδας αίματος Α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ μιας ομάδας αρκετών χιλιάδων ατόμων, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Α μπορεί να έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν μετά από έκθεση στον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος Ο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.