Ο πρώτος θάνατος από οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα: «Πήρε» ένα μωρό 13 μηνών – Τι μας έκαναν;

H ασθένεια είχε εξαφανιστεί για χρόνια και επανεμφανίστηκε με όλο το «μπουκέτο» των ασθενειών που έφεραν τα lockdown

Ο πρώτος θάνατος από οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα: «Πήρε» ένα μωρό 13 μηνών – Τι μας έκαναν;

Ο πρώτος θάνατος από οξεία ηπατίτιδα καταγράφηκε και επίσημα στην Ελλάδα. 

Μια ασθένεια που είχε εξαφανιστεί, αλλά εμφανίστηκε με όλο το «μπουκέτο» των ασθενειών που έφεραν τα lockdown και τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Πρόκειται για βρέφος μόλις 13 μηνών, που εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω εμπυρέτου από διημέρου και νωθρότητας.

Συγκεκριμένα πριν καταλήξει το μωρό μεταφέρθηκε σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική γιατί δυο μέρες είχε πυρετό. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα και παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Εχθές όπως αποκάλυψε το pronews.gr, στην Ουρουγουάη δικαστήριο έδωσε προθεσμία στις Pfizer/BioNTech να παραδώσουν εντός 48 ωρών την σύνθεση του εμβολίου mRNA και να απαντήσει στο ερώτημα αν περιέχει οξείδιο του γραφενίου και νανοσωματίδια του ιδίου υλικού!

Η απόφαση βασίστηκε στις καταγγελίες για παρενέργειες του εμβολίου, αλλά σε βρετανική έκθεση για το περιεχόμενο του εμβολίου τενχολογίας mRNA, αλλά και σε αντίστοιχη ισπανική έκθεση (δείτε σχετικά εδώ)

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 920 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Από τα πιθανά κρούσματα που έχουν δηλωθεί παγκοσμίως, 45 (5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και 18 (2%) κατέληξαν. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς.

Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν δηλωθεί άλλα 11 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα περιστατικά αυτά δεν χρειάστηκε να λάβουν ειδική θεραπεία, δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή και παραμένουν σε άριστη κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.