ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οδοντίατρος αποκαλύπτει: Πόσο βρώμικη είναι η οδοντόβουρτσα μας; (βίντεο)

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok

Οδοντίατρος αποκαλύπτει: Πόσο βρώμικη είναι η οδοντόβουρτσα μας; (βίντεο)

Μια οδοντίατρος αποκάλυψε μέσω ενός βίντεο στο TikTok το πόσο βρώμικη μπορεί να γίνει η οδοντόβουρτσά μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Δρ Ellie Phillips είναι μια ειδικός σε θέματα υγείας που μοιράζεται συχνά τις συμβουλές και τα κόλπα της για κάτασπρα δόντια στον λογαριασμό της στο TikTok, όπου έχει περισσότερους από 201.000 ακόλουθους.

Πιο πρόσφατα, η οδοντίατρος με έδρα το Όστιν του Τέξας αποκάλυψε πόσα εύκολα μπορούν τα βακτήρια να αναπτυχθούν στην οδοντόβουρτσα.

Σε ένα viral κλιπ, το οποίο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 880.000 προβολές, η Δρ Έλι αποκάλυψε πώς πρέπει να στεγνώνεις την οδοντόβουρτσά σου για να μην γίνει εστία αναπαραγωγής βακτηρίων.

Πώς να διατηρείτε την οδοντόβουρτσά σας καθαρή

«Ορίστε τι θέλω να κάνετε με την οδοντόβουρτσά σας κάθε μέρα για να σας βοηθήσω να έχετε την καλύτερη δυνατή στοματική υγεία», είπε στην αρχή του βίντεο.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορες επιφάνειες, ωστόσο συχνά ξεχνούν τις οδοντόβουρτσες.

@drelliephillips

Do this with your toothbrush every single day! 🪥 #toothbrush #healthyteeth #teethtok #dentistadvice #oralhealth

♬ Guitar instrument pop – Margarita

«Οι οδοντόβουρτσες λερώνονται πολύ, ειδικά όταν βρίσκονται κοντά σε μια τουαλέτα, σε κλίμα όπου υπάρχει υγρασία, και στο ντους ή το μπάνιο η υγρασία είναι το χειρότερο πράγμα για την ανάπτυξη μούχλας».

Έτσι, συμβουλεύει να «στεγνώσετε την οδοντόβουρτσά σας για 24 ώρες».

«Πάρτε την οδοντόβουρτσά σας, βάλτε την κάπου – σε ένα φλιτζάνι για παράδειγμα, και αν το μπάνιο σας χρησιμοποιείται πάντα από άλλους ή είναι πάντα υγρό, σίγουρα μην αφήνετε εκεί την οδοντόβουρτσά», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βάλτε την στην κρεβατοκάμαρά σας, στην κουζίνα σας, κοντά στο παράθυρο όπου μπορεί να στεγνώσει στον ήλιο και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα το πρωί και μια διαφορετική οδοντόβουρτσα το βράδυ, ώστε να έχουν περάσει 24 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε την ίδια ξανά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.