ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Είναι ιδιαίτερα απορροφητική ουσία και χρησιμοποιείται ιατρικά για την απορρόφηση και την απομάκρυνση των τοξινών

Οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Το κάρβουνο (ενεργός άνθρακας) είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον κόσμο της ευεξίας και των καλλυντικών.

Έχει γίνει ένα μοντέρνο συστατικό σε εμπορικές μάσκες προσώπου και scrubs, ενώ αρκετοί λένε ότι κάνει “θαύματα” για την λεύκανση των δοντιών.

Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την τραγωδία στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών;

  • Ναι απόλυτα (65%, 14.390 Votes)
  • Ναι σε μεγάλο βαθμό (21%, 4.702 Votes)
  • Έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης αλλά όχι την κύρια ευθύνη (11%, 2.479 Votes)
  • Ευθύνεται μόνο ο σταθμάρχης (3%, 662 Votes)

Σύνολο ψήφων: 22.232

Loading ... Loading ...

Ο ενεργός άνθρακας (ο τύπος κάρβουνου που χρησιμοποιείται σε προϊόντα ομορφιάς και οδοντόκρεμες) είναι μια σκόνη λεπτών κόκκων που παρασκευάζεται από ξύλο, κέλυφος καρύδας και άλλες φυσικές ουσίες που οξειδώνονται υπό ακραία θερμοκρασία.

Υπάρχουν πολλές οδοντόκρεμες με ενεργό άνθρακα διαθέσιμες στο διαδίκτυο και στα περισσότερα φαρμακεία σήμερα. Ο ενεργός άνθρακας είναι ιδιαίτερα απορροφητική ουσία και χρησιμοποιείται ιατρικά για την απορρόφηση και την απομάκρυνση των τοξινών. Λειτουργεί όμως πραγματικά για την λεύκανση των δοντιών;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της χρήσης οδοντόκρεμας με κάρβουνο (ενεργό άνθρακα).

Είναι ασφαλής η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα;

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της οδοντόκρεμας με κάρβουνο. Μια ανασκόπηση του 2017 προειδοποιεί ότι οι οδοντίατροι θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα λόγω μη αποδεδειγμένων ισχυρισμών και ανησυχιών για την ασφάλεια χρήσης.

Εδώ είναι τι γνωρίζουμε στα σίγουρα για την οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα μέχρι στιγμής:

  • Η οδοντόκρεμα με κάρβουνο είναι πολύ λειαντική για καθημερινή χρήση. Η χρήση ενός υλικού που είναι πολύ λειαντικό στα δόντια σας μπορεί να φθείρει το σμάλτο. Αυτό μπορεί να κάνει τα δόντια σας να φαίνονται πιο κίτρινα εκθέτοντας την οδοντίνη, έναν ασβεστοποιημένο κίτρινο ιστό κάτω από το σμάλτο. Μπορεί επίσης να κάνει τα δόντια σας πιο ευαίσθητα.
  • Οι περισσότερες οδοντόκρεμες με κάρβουνο δεν περιέχουν φθόριο. Το φθόριο βοηθά στη διατήρηση του σμάλτου των δοντιών. Αυτό προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα. Υπάρχουν μάλιστα κάποια ερευνητικά στοιχεία που συνδέουν την οδοντόκρεμα με άνθρακα με αυξημένη τερηδόνα.
  • Μπορεί να προκαλέσει λεκέδες σε ορισμένα δόντια. Τα σωματίδια άνθρακα θα μπορούσαν να συσσωρευτούν στις ρωγμές και τις σχισμές των παλαιότερων δοντιών.
  • Η επίδραση του άνθρακα στις οδοντικές αποκαταστάσεις δεν είναι γνωστή. Δεν είναι ακόμη γνωστό το πώς ο άνθρακας επηρεάζει τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γεφυρών, σφραγισμάτων και άλλων οδοντικών προσθέτων. Μόρια κάρβουνου θα μπορούσαν να συσσωρευτούν ανάμεσά τους, αφήνοντας ένα μαύρο ή γκρι περίγραμμα.

Οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα για λεύκανση δοντιών: Λειτουργεί πραγματικά;

Ο ενεργός άνθρακας στην οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων στα δόντια. Ο ξυλάνθρακας είναι ήπια λειαντικός και είναι επίσης σε θέση να απορροφήσει τους επιφανειακούς λεκέδες σε κάποιο βαθμό.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, ωστόσο, ότι έχει κάποια επίδραση στους λεκέδες κάτω από το σμάλτο ενός δοντιού, ή ότι παρέχει φυσική λεύκανση.

Για την λεύκανση των δοντιών, ένα προϊόν πρέπει να δράσει σε λεκέδες στην επιφάνεια, καθώς και σε ενδογενείς λεκέδες, που είναι αυτοί κάτω από το σμάλτο. Οι ενδογενείς λεκέδες προκαλούνται από πράγματα όπως ορισμένα φάρμακα, υπερβολική έκθεση στο φθόριο ή υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

Ο ενεργός άνθρακας έχει κάποια αποδεδειγμένα οφέλη. Αλλά δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να περιλαμβάνουν την λεύκανση των δοντιών ως ένα από αυτά.

Οδοντόκρεμα με κάρβουνο: Πλεονεκτήματα

Μέχρι σήμερα, τα μοναδικά γνωστά οφέλη της οδοντόκρεμας με κάρβουνο είναι τα ακόλουθα:

  • Μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση επιφανειακών λεκέδων στα δόντια.
  • Μπορεί να βελτιώσει την κακοσμία του στόματος.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή λεκέδων όταν χρησιμοποιείται περιστασιακά μετά από έναν επαγγελματικό καθαρισμό.

Οδοντόκρεμα με κάρβουνο: Μειονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα της χρήσης οδοντόκρεμας με κάρβουνο περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Είναι λειαντική ουσία και μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών, κάνοντας τα δόντια να φαίνονται κίτρινα.
  • Δεν αφαιρεί λεκέδες κάτω από το σμάλτο.
  • Η καθημερινή χρήση μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια.
  • Οι περισσότερες μάρκες δεν περιέχουν φθόριο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας.
  • Θα μπορούσε να λεκιάσει παλαιότερα δόντια και οδοντικά πρόσθετα, όπως γέφυρες και σφραγίσματα.
  • Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και η ασφάλειά της δεν είναι ακόμη γνωστά.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.