Οι 4+1 μικρές καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Θα καταφέρετε σιγά σιγά χωρίς δίαιτα να χάσετε βάρος

Οι 4+1 μικρές καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που αν τις προσθέσετε στην ρουτίνα της καθημερινότητάς σας θα δείτε σιγά σιγά ότι χωρίς δίαιτα μπορείτε να χάσετε βάρος.

Είναι κάποιες μικρές κινήσεις που σταδιακά θα τις κάνετε ασυναίσθητα και θα δείτε ότι με αυτές τις αλλαγές θα χάσετε βάρος και μάλιστα αρκετό.

5 μικρές καθημερινές συνήθειες για να χάσετε βάρος

1. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης στο πρωινό

Υπάρχουν πολλές μελέτες που συσχετίζουν την κατανάλωση πρωτεΐνης με την απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει ότι οι δίαιτες με υψηλότερη πρωτεΐνη είναι επιτυχημένοι τρόποι αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Αν θέλετε λοιπόν να χάσετε πολύ βάρος, μια μικρή συνήθεια που μπορείτε να έχετε στην αρχή της ημέρας σας είναι να αυξήσετε την πρωτεΐνη σας στο πρωινό. Όταν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη το πρωί, ρυθμίζεται πιο εύκολα ο μεταβολισμός σας μέσα στην ημέρα και υπάρχει καλύτερος έλεγχος της όρεξής. Κάνοντας αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη υπερκατανάλωση τροφής και λαχτάρα αργότερα μέσα στην ημέρα, περιορίζοντας φυσικά τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

2. Μειώστε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε

Το αγαπημένο σας λευκό κρασί ή κοκτέιλ δεν είναι, φίλος σας αν θέλετε να χάσετε βάρος. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φορτωθείτε με κενές θερμίδες.

Το αλκοόλ είναι γεμάτο με κενές θερμίδες και ζάχαρη και μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων. Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ όσο το δυνατόν περισσότερο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα και να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

3. Περιορίστε την ζάχαρη

Εάν θέλετε να χάσετε πολύ βάρος, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η προσθήκη ζάχαρης. Είδη όπως ο χυμός, τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά, οι καφέδες με ζάχαρη, τα γλυκά, οι μπάρες, τα επιδόρπια γιαουρτιού και άλλα συσκευασμένα προϊόντα είναι γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα που πρέπει να αποφεύγετε.

Αναζητήστε την προστιθέμενη ζάχαρη στην ετικέτα και στοχεύστε σε λιγότερο από 24 γραμμάρια την ημέρα εάν είστε γυναίκα και σε λιγότερο από 36 γραμμάρια για έναν άνδρα.

4. Ενυδατωθείτε – ειδικά πριν από τα γεύματα

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης και να κάνει τις προπονήσεις σας πιο παραγωγικές. Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Η κατανάλωση περισσότερου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας προάγει την απώλεια βάρους, ειδικά όταν πίνετε ένα ποτήρι πριν από τα γεύματά σας. Το νερό βοηθά στη βελτίωση της πέψης, σας δίνει ενέργεια και περιορίζει την όρεξή σας.

5. Παρακολουθήστε τις συνήθειες φυσικής κατάστασης και διατροφής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το να παρακολουθείτε τις συνήθειες άσκησης και διατροφής , σας βοηθά να παρακολουθείτε τι κάνετε και τι δεν κάνετε. Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας δώσει την μεγάλη εικόνα για το τι πρέπει να αλλάξετε αμέσως, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε κάποιες βασικές συνήθειες που εμποδίζουν την απώλεια βάρους σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.