ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι άνθρωποι με σκοπό στη ζωή τους έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σύμφωνα με νέα έρευνα

Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, αν και φαίνεται πως οι γυναίκες ωφελούνται περισσότερο στην υγεία τους

Οι άνθρωποι με σκοπό στη ζωή τους έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σύμφωνα με νέα έρευνα

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα κάποιου σκοπού στη ζωή τους αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία.

Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, αν και φαίνεται πως οι γυναίκες ωφελούνται περισσότερο στην υγεία τους από την προστατευτική ύπαρξη ενός στόχου ζωής.

Η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες που είχαν δείξει ότι το να έχει κάποιος το αίσθημα ενός σκοπού, δηλαδή μίας κατεύθυνσης προς έναν στόχο στη ζωή του, σχετίζεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων με μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο ή άνοια.

Οι ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας Κοϊχίρο Σίμπα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής «Preventive Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 13.159 ανθρώπους άνω των 50 ετών σε βάθος οκταετίας.

Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που είχαν την υψηλότερη αίσθηση σκοπού εμφάνιζαν τον μικρότερο κίνδυνο θανάτου (15,2%), ενώ εκείνοι που δεν είχαν σκοπό στη ζωή τους είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου (36,5%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συσχέτιση σκοπού-μικρότερης θνησιμότητας βρέθηκε ελαφρώς μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.