ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οι καλοκαιρινές σαγιονάρες προκαλούν πόνους στην μέση – Τι μπορείτε να κάνετε

Τι λύση υπάρχει

Οι καλοκαιρινές σαγιονάρες προκαλούν πόνους στην μέση – Τι μπορείτε να κάνετε

Το καλοκαίρι είναι σε πλήρη εξέλιξη και μετά από μήνες που φοράμε κλειστά και βαριά παπούτσια, πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που ξαναβγάζουν από τις ντουλάπες τα αγαπημένα τους καλοκαιρινά παπούτσια: τις σαγιονάρες.

Δυστυχώς, οι σαγιονάρες θα μπορούσαν να ευθύνονται για πόνους στην μέση και στα πόδια, που ίσως νιώθετε κάθε καλοκαίρι.

Σαγιονάρες και πόνος στην μέση

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι φορούν σαγιονάρες αλλάζουν το βάδισμά τους. Τα άτομα που τις φορούν κάνουν πιο κοντά βήματα και τα πέλματά τους χτυπούν στο έδαφος με λιγότερη κάθετη δύναμη από εκείνους που φορούν αθλητικά παπούτσια. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι αλλαγές οδηγούν σε πόνο που ξεκινά από το πέλμα και εκτείνεται μέχρι τους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης.

Όταν το βάδισμά σας αλλάζει, το υπόλοιπο σώμα σας προσπαθεί ν’ αντισταθμίσει τις αλλαγές για να διατηρήσει την ισορροπία του. Αυτό μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στη φτέρνα, την καμάρα, τα πόδια, τους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης. Οι σαγιονάρες απλώς δεν παρέχουν την απαραίτητη στήριξη για να δώσουν στο σώμα σας γερές βάσεις ισορροπίας.

Πρέπει να πετάξω τις σαγιονάρες μου;

Δεν είναι κακό να φοράτε σαγιονάρες γύρω από την πισίνα ή στην παραλία. Είναι επίσης μια χαρά για χαλαρές μέρες στο σπίτι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να απαλλαγείτε εντελώς από τις σαγιονάρες σας. Ωστόσο, πρέπει να φοριούνται μόνο με μέτρο και σε περιπτώσεις όπου δεν θα περπατάτε πολύ, ή δεν θα στέκεστε όρθιοι για πολλές ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν απολαμβάνετε τη δροσερή άνεση των ανοιχτών παπουτσιών μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν πολλά καλοκαιρινά σανδάλια που παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζονται τα πόδια σας. Αναζητήστε σανδάλια ή άλλα ανοιχτά υποδήματα, που παρέχουν στήριξη στις καμάρες σας. Μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα όταν δεν χρειάζεται να αναζητήσετε θεραπεία για τραυματισμούς και πόνους στην μέση που προκαλούνται από τα υποδήματά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.