ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι «κανόνες» των CDC για το σεξ στην εποχή της ευλογιάς των πιθήκων (φώτο)

Στις συστάσεις για όσους νοσούν είναι σεξ με ρούχα και αυτοϊκανοποίηση με απόσταση δύο μέτρων

Οι «κανόνες» των CDC για το σεξ στην εποχή της ευλογιάς των πιθήκων (φώτο)

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της ευλογιάς των πιθήκων, προτείνουν «κανόνες» και στο σεξ.

Στις συστάσεις για όσους νοσούν είναι σεξ με ρούχα και αυτοϊκανοποίηση με απόσταση δύο μέτρων.

Οι οδηγίες για την ευλογιά των πιθήκων και τον περιορισμό της εξάπλωσής της δεν επιβάλλουν απαγορευτικό στο σεξ, αλλά βάζουν σειρά προληπτικών περιορισμών που επιτρέπει μεν την ικανοποίηση αλλά στοχεύει και στην προστασία από τη νόσο.

Σύμφωνα με τη γενική οδηγία όσοι νοσούν από την ευλογιά των πιθήκων θα πρέπει να απέχουν από το σεξ.

Για όσους όμως δηλώνουν «ασυγκράτητοι» συστήνεται να μην βγάζουν τα ρούχα τους και να καλύπτουν τις περιοχές που παρουσιάζουν εξανθήματα. Στις εναλλακτικές που προτείνονται και η ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση με απόσταση δύο μέτρων και σίγουρα χωρίς φιλιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των CDC ότι όσοι δεν μπορούν να τιθασεύσουν την επιθυμία τους για για σεξουαλική επαφή, μπορούν να προτιμήσουν να κάνουν σεξ μέσω τηλεφώνου ή κάμερας.

Στις συστάσεις συμπεριλαμβάνεται και ο γενικός κανόνας για τη σημασία της καθαριότητας μετά την πράξη, με τους συμμετέχοντες να πρέπει να πλύνουν τα χέρια τους, το σώμα τους αλλά και όσα υφάσματα ή παιχνίδια χρησιμοποιήσουν. Προτείνεται ακόμα και ο περιορισμός εναλλαγής συντρόφων για την μείωση των πιθανοτήτων διασποράς της ασθένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με τη μολυσμένη περιοχή αλλά και μέσω του αέρα κατά τη διάρκεια «συνεχούς» επαφής πρόσωπο με πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπτώματα χρειάζονται περίπου οκτώ ημέρες από τη μόλυνση για να εμφανιστούν και μπορεί να χρειαστεί να περάσει έως και ένας μήνας για να αναρρώσει κάποιος από τη νόσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.