Οι πέντε χειρότερες τροφές με «κενές θερμίδες» που σας κάνουν να παίρνετε βάρος πιο γρήγορα

Πρέπει να τις απομακρύνετε από τη διατροφή σας

Οι πέντε χειρότερες τροφές με «κενές θερμίδες» που σας κάνουν να παίρνετε βάρος πιο γρήγορα

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και ποτά που πρέπει να αποφεύγετε, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πρόκειται για απολαύσεις γεμάτες με «κενές θερμίδες», οι οποίες δεν σας βοηθούν καθόλου με την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους.

Διαιτολόγοι- διατροφολόγοι, personal trainers και κορυφαίες ειδικοί στην υγιεινή ζωή, αναλύουν ποιες είναι οι πέντε χειρότερες τροφές με «κενές θερμίδες» που σας κάνουν να παίρνετε βάρος πιο γρήγορα και γιατί πρέπει να τις απομακρύνετε από τη διατροφή σας.

Αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά και αθλητικά ποτά

Αν και τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά και τα αθλητικά ποτά μπορεί να έχουν καλή γεύση, είναι γεμάτα με ζάχαρη και δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Ως εκ τούτου, αυτά τα ποτά με τις κενές θερμίδες είναι απαγορευτικά!

«Ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα, προκαλώντας ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας που ακολουθείται από μια συντριβή», εξηγούν.

«Όταν το σάκχαρο στο αίμα πέφτει, σηματοδοτεί στον εγκέφαλο ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, οπότε στρέφεστε προς τη ζάχαρη. Επιπλέον, τα υγρά δεν σηματοδοτούν στον εγκέφαλο ότι έχετε φάει με τον τρόπο που το κάνει το φαγητό, οπότε εξακολουθείτε να επιθυμείτε εξίσου πολύ φαγητό».

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να απολαύσετε κάποιο από αυτά τα ζαχαρούχα ροφήματα, προτιμήστε τσάι, νερό ή ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι ή λάιμ.

Ψημένα προϊόντα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα φρεσκοψημένο κέικ ή στα τραγανά, σπιτικά μπισκότα; Δυστυχώς, οι λαχταριστές λιχουδιές όπως τα μπισκότα, τα γλυκά, τα ντόνατς και το κέικ είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι, εξευγενισμένα δημητριακά και κορεσμένα λιπαρά που φράζουν τις αρτηρίες.

Όλα αυτά τα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, η οποία κάνει την απώλεια βάρους πολύ πιο δύσκολη και την πρόσληψη βάρους πολύ πιο εύκολη. Αντιθέτως, επιλέξτε μια υγιεινή μερίδα φρέσκων φρούτων!

Ζαμπόν, λουκάνικο, χοτ ντογκ και μπέικον

Αν συνοδεύετε τα πρωινά αυγά σας με μπέικον, ζαμπόν ή λουκάνικο, δυστυχώς δεν βοηθάτε καθόλου την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους. Αντιθέτως, οι συγκεκριμένες τροφές είναι γεμάτες κορεσμένα λιπαρά και συνήθως νιτρικά.

«Το κορεσμένο λίπος όχι μόνο φράζει τις αρτηρίες, αλλά δημιουργεί και φλεγμονή στο σώμα, οδηγώντας σε αντίσταση στην απώλεια βάρους. Τα νιτρικά άλατα προκαλούν βλάβη στο DNA, η οποία επίσης δημιουργεί φλεγμονή στο σώμα και δυσκολεύει την απώλεια βάρους», εξηγούν.

Αντί να παραγγείλετε ένα χοτ ντογκ ή ένα από αυτά τα γεμάτα κορεσμένα λιπαρά αλλαντικά, προτιμήστε λιπαρά ψάρια όπως ρέγκα ή σολομό, τα οποία έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μειώνουν τη φλεγμονή και κάνουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους πιο απλές.

Τηγανητές πατάτες

Δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη απόλαυση, ως προς το junk food, από τις τηγανητές πατάτες. Αλλά αυτή η αλμυρή λιχουδιά είναι βαριά επεξεργασμένη, δεν περιέχει καθόλου φυτικές ίνες και προκαλεί χάος στον οργανισμό σας μόλις καταναλωθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, «[θερμαίνονται] σε υψηλές θερμοκρασίες σε ασταθή σπορέλαια που γίνονται ιδιαίτερα φλεγμονώδη -και στη συνέχεια είναι φορτωμένα με αλάτι. Ο συνδυασμός του λιπαρού και αλμυρού φαγητού συχνά σας προκαλεί να θέλετε περισσότερο, καθιστώντας εύκολη την υπερκατανάλωση τροφής».

Αν έχετε όρεξη για κάτι πατατοειδές, σκεφτείτε να ετοιμάσετε μια μικρή ψητή πατάτα με τη φλούδα, η οποία έχει «πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που μειώνουν τις φλεγμονές φυτοθρεπτικά συστατικά». Δεν θα σπαταλήσετε τον χρόνο σας για σνακ σε κενές θερμίδες και θα αποφύγετε την κατανάλωση φλεγμονωδών ελαίων που κάνουν την απώλεια βάρους εξαιρετικά δύσκολη.

Αλκοόλ

Τέλος, το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες, επιταχύνει την επιθυμία για πείνα και σας χαλαρώνει ως προς το τι τρώτε, «κάτι που αποτελεί συνταγή για την καταστροφή της προσπάθειάς σας», εξηγούν οι ειδικοί.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση, όταν τα ποτά και το φαγητό ρέουν ελεύθερα. Επιπλέον, το σώμα σας πρέπει να κατεβάσει τον μεταβολισμό σας για να αποτοξινώσει το αλκοόλ».

Την επόμενη φορά που θα καλέσετε κόσμο ή θα βγείτε έξω, λοιπόν, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα μη αλκοολούχο κρασί ή μια μπύρα.

«Τα περισσότερα έχουν το ένα τέταρτο των θερμίδων και δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την πείνα, τη δίψα ή τη λήψη αποφάσεων όταν βρίσκεστε κοντά σε δελεαστικό φαγητό», λένε οι ειδικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν είστε αποφασισμένοι να πιείτε, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι κάθε δεύτερο ποτό (ή κάθε δύο από τα τρία ποτά) είναι μη αλκοολούχο και χωρίς θερμίδες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.