ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Οι ταυτόχρονοι εμβολιασμοί για γρίπη και Covid αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

H έρευνα έγινε για λογαριασμό του αμερικανικού FDA

Οι ταυτόχρονοι εμβολιασμοί για γρίπη και Covid αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Μία μελέτη που χρηματοδοτείται από τον αμερικανικό FDA (αντίστοιχος του ΕΟΦ) καταδεικνύει ότι οι ηλικιωμένοι που έλαβαν το αναμνηστικό εμβόλιο κατά του COVID και το εμβόλιο της γρίπης στην ίδια επίσκεψη έχουν δυνητικά αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Η μελέτη βρήκε 20-35% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού σε ενήλικες 65 ετών και άνω που έλαβαν και τις δύο δόσεις στην ίδια επίσκεψη.

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου διακόπτεται ή μειώνεται, στερώντας τον εγκεφαλικό ιστό από οξυγόνο.

«Η μελέτη μας εντόπισε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου όταν τα δισθενή εμβόλια COVID-19 χορηγήθηκαν με ταυτόχρονο εμβόλιο υψηλής δόσης/επικουρικής της γρίπης», έγραψαν οι ερευνητές.

«Διαπιστώσαμε επιπλέον έναν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μετά από εμβόλια κατά της γρίπης που χορηγήθηκαν χωρίς ταυτόχρονα να γίνουν δισθενή εμβόλια COVID-19», έγραψαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί έκαναν γρήγορα τον έλεγχο των ζημιών, ισχυριζόμενοι ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού» και «δεν υπάρχει λόγος συναγερμού», επειδή τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν προκαταρκτικά και δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.