ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι τρεις «λιγούρες» που φανερώνουν κάποιο πρόβλημα υγείας

Σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας

Οι τρεις «λιγούρες» που φανερώνουν κάποιο πρόβλημα υγείας

Σίγουρα σας έχει τύχει να λαχταράτε κάτι αλμυρό ή γλυκό, συνήθως κάτι με αρκετές θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή ζάχαρη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λιγούρα αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας που δεν έχει εκδηλωθεί με άλλα συμπτώματα.

– Νερό

Η συνεχής και έντονη επιθυμία για νερό αποτελεί τυπική ένδειξη διαβήτη. Στην περίπτωση αυτή, η δίψα δεν εκδηλώνεται μόνο μετά από τη γυμναστική ή άλλου τύπου σωματική καταπόνηση και επακόλουθη εφίδρωση και συνδυάζεται σχεδόν πάντα με τη συχνοουρία. Στα άτομα με διαβήτη, τα επίπεδα σακχάρου είναι πολύ ανεβασμένα, με αποτέλεσμα τα νεφρά να υπερλειτουργούν ώστε να φιλτράρουν και να απομακρύνουν την περιττή ποσότητα. Όταν αυτό δεν καθίσταται δυνατό, η επιπλέον ποσότητα σακχάρων μεταφέρεται στα ούρα κι έτσι οι επισκέψεις στην τουαλέτα γίνονται πιο συχνές, ξεκινώντας έναν φαύλο κύκλο αφυδάτωσης και ενυδάτωσης του οργανισμού.

– Αλάτι

Η έντονη επιθυμία για αλμυρά φαγητά και σνακ μπορεί να υποδεικνύει τη λεγόμενη νόσο του Άντισον (Addison’s disease), πάθηση στην οποία οι επινεφρίδιοι αδένες (οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα νεφρά) δεν παράγουν επαρκή ποσότητα αναγκαίων ορμονών, όπως η κορτιζόλη, η οποία βοηθά τον οργανισμό να ανταποκρίνεται στο στρες, και η αλδοστερόνη, η οποία συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η νόσος του Άντισον συνοδεύεται από σοβαρές κρίσεις υπότασης.

– Πάγος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει τη «λιγούρα» για πάγο με την έλλειψη σιδήρου. Μία εξ αυτών, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Medical Hypotheses, αναφέρει ότι ο πάγος ενισχύει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο ώστε να αντιμετωπιστεί η αδυναμία και η νωθρότητα που προκαλεί η έλλειψη σιδήρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.