Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Το Μεξικό κατέγραψε τον πρώτο θάνατο – Κατέληξε 3χρονος

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι θάνατοι έχουν πλέον φθάσει τους επτά

Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Το Μεξικό κατέγραψε τον πρώτο θάνατο – Κατέληξε 3χρονος

Οι μεξικανικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Παρασκευή τον πρώτο θάνατο παιδιού στη χώρα εξαιτίας οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης.

Να σημειωθεί πώς πρόκειται για τον πρώτο γνωστό θάνατο εξαιτίας της στη Λατινική Αμερική, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε διεθνές επίπεδο.

Το παιδί, τριών ετών, από την πολιτεία Ιδάλγο (κεντρικά), είχε διακομιστεί και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου υπέκυψε αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε η γραμματεία υγείας της Ιδάλγο.

Άλλα τρία ύποπτα κρούσματα της πάθησης μελετώνται στην ίδια πολιτεία.

Η ηπατίτιδα δεν είναι ασυνήθιστη στα παιδιά, όμως το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται από τους γιατρούς ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων πολύ σοβαρής φλεγμονής στο ήπαρ σε –κατά τα άλλα υγιή– παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι θάνατοι έχουν πλέον φθάσει τους επτά.

Τα αίτια της πάθησης παραμένουν άγνωστα. Τα κρούσματα δεν αποδίδονται στις πιο συχνές μορφές ηπατίτιδας (A, B, Γ, Δ και E), δεν θεωρούνται αυτοάνοσα, ούτε οφειλόμενα σε κάποια μορφή δηλητηρίασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες κάνουν την υπόθεση πως «διαδραματίζει ρόλο ο αδενοϊός 41», είπε χθες αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος, ενώ μελετάται επίσης το εάν «πρότερη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 μπορεί να παίζει ρόλο», πάντως τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν συγκαταλέγονται στον κατάλογο των πιθανών αιτίων καθώς, στη συντριπτική πλειονότητά τους, τα παιδιά που παρουσίασαν ηπατίτιδα διεθνώς δεν ήταν εμβολιασμένα — ήταν άλλωστε πολύ μικρά για να έχουν εμβολιαστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.