ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οκτώ στις δέκα γυναίκες αισθάνονται «ανέτοιμες» να βιώσουν την περιεμμηνόπαυση & την εμμηνόπαυση

Το 56% φοβούνται για αυτά που τις περιμένουν, ενώ στις ηλικίες 18 έως 39 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει το 71%

Οκτώ στις δέκα γυναίκες αισθάνονται «ανέτοιμες» να βιώσουν την περιεμμηνόπαυση & την εμμηνόπαυση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οκτώ στις δέκα γυναίκες αισθάνονται «ανέτοιμες» να βιώσουν την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση.

Το 56% φοβούνται για αυτά που τις περιμένουν, ενώ στις ηλικίες 18 έως 39 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει το 71%.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 63% των γυναικών που δεν είχαν ακόμη βιώσει την εμμηνόπαυση, δεν συνειδητοποιούσαν ότι τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έως και δέκα χρόνια πριν από την τελευταία τους περίοδο.

Από τις 2.069 γυναίκες ηλικίας 18 έως 74 ετών που ερωτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 80% δήλωσαν ότι ένιωσαν απροετοίμαστες και μόνο το 17% είπαν ότι γνώριζαν πώς να προλάβουν και να διαχειριστούν τα συμπτώματα στο σώμα τους.

Όσον αφορά τις θεραπείες που θα εξέταζαν, η πιο δημοφιλής ήταν η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης με gel ή δισκία (38%), και ακολουθούσαν οι θεραπείες ενίσχυσης του δέρματος για τη βελτίωση των επιπέδων ενυδάτωσης και οι αντιρυτιδικές ενέσεις.

Η Δρ. Yusra Al-Mukhtar της κλινικής Harley Street, για λογαριασμό της οποίας έγινε η έρευνα εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης, είπε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει κενό στη γνώση και την ενημέρωση για τα σημάδια της εμμηνόπαυσης στο δέρμα και το σώμα που μπορούν να προληφθούν. Η ευαισθητοποίηση πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για ισχυρή προληπτική δράση».

Σύμφωνα με την έρευνα, τα συμπτώματα που ήθελαν περισσότερο να αποφύγουν οι γυναίκες ήταν η αυξημένη εφίδρωση (51%), η χαλάρωση του περιγράμματος του προσώπου (38%), οι ρυτίδες (33%) και η ακμή (32%).

Ανησυχούσαν επίσης για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια, την ξηροδερμία, τη φαγούρα, το πρήξιμο και τη θαμπή επιδερμίδα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες βίωναν περισσότερο άγχος και στρες για τα προβλήματα της επιδερμίδας και του σώματός τους από ό,τι οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση (67% συγκριτικά με 60%).

Ερωτηθείσες για τον αντίκτυπο των πιθανών δερματολογικών προβλημάτων που προκαλούνται από την περιεμμηνόπαυση ή πώς μπορεί να τις επηρεάσει η εμμηνόπαυση, το 57% απάντησαν ότι αισθάνονται άγχος και στρες, το 48% ότι απέφευγαν τις κοινωνικές εκδηλώσεις και το 45% ότι ήταν απρόθυμες ακόμη και να βγάλουν φωτογραφίες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής μιας γυναίκας, πολλές όμως δεν αναγνωρίζουν εγκαίρως τα σημάδια της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης στο δέρμα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.