Ο Σ.Τσιόδρας λέει ότι απέτυχαν παταγωδώς στον COVID-19 γιατί δεν εμπιστεύτηκαν την… επιστήμη

«Ο μακρύς covid καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων»

Ο Σ.Τσιόδρας λέει ότι απέτυχαν παταγωδώς  στον COVID-19 γιατί δεν εμπιστεύτηκαν  την… επιστήμη

Ο καθηγητής Παθολόγος Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσω των καθημερινών του εμφανίσεων στο «γυαλί» κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας, μίλησε σε ημερίδα με θέμα «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα», και μεταξύ άλλων προχώρησε σε μια «ωμή» παραδοχή.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι «αποτύχαμε παταγωδώς γιατί δεν εμπιστευθήκαμε την επιστήμη, αλλά την ιδεοληψία μας»χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί ως «επιστήμη» και τι ως «ιδεοληψία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μετά από τρία χρόνια πανδημίας έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περισσότερες από 613 εκατομμύρια νοσήσεις και περισσότεροι από 16 εκατομμύρια θάνατοι,

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι με τα εμβόλια σώθηκαν εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στις συνέπειες του long covid και μίλησε για την ευρεία ανοσία που άφησε στον πληθυσμό η Όμικρον.

Ανέφερε ότι ο long covid καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και πως μελέτη έδειξε ότι 17 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν long covid. Δήλωσε ότι «αποτύχαμε παταγωδώς γιατί δεν εμπιστευθήκαμε την επιστήμη, αλλά την ιδεοληψία μας».

Τόνισε πως πρέπει «να ενισχυθούν τα συστήματα επιτήρησης γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος για νέες πανδημίες».

Ακολούθως ανέφερε ότι «η επείγουσα φάση υποχωρεί και με τις τρεις δόσεις εμβολίων σώθηκαν παγκοσμίως 20 εκατομμύρια ζωές και στη χώρα μας 40.000, ενώ η Όμικρον έχει αφήσει ευρεία ανοσία στον πληθυσμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.