ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΓΝΗ: Επαναλειτουργεί από την Δευτέρα η Παιδοψυχιατρική κλινική – Βρέθηκε λύση… για έναν μήνα

«Η κλινική θα λειτουργεί από την Δευτέρα με 24ωρη εφημερία», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου

ΠΑΓΝΗ: Επαναλειτουργεί από την Δευτέρα η Παιδοψυχιατρική κλινική – Βρέθηκε λύση… για έναν μήνα

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), η οποία είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου από τη Δευτέρα, καθώς υπήρξε τεράστια κινητοποίηση. 

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα η κλινική επαναλειτουργεί και πάλι σε 24ωρη βάση καθώς το ζήτημα της υποστελέχωσης «μπαλώθηκε» με την μετακίνηση παιδοψυχιάτρου από νοσοκομείο της Αθήνας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, είπε:

«Η κλινική θα λειτουργεί από την Δευτέρα με 24ωρη εφημερία».

Μετά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της κλινικής η οποία βρίσκεται στο νησί που εμφανίζει τα περισσότερα ποσοστά σε απόπειρες αυτοκτονίας και εξυπηρετεί τα παιδιά από όλο το νότιο Αιγαίο δεν υπήρχε δυνατότητα να νοσηλεύονται παιδιά ενώ τα περιστατικά εξυπηρετούνταν από ένα εξωτερικό ιατρείο – νοσοκομείο ημέρας και στο ΤΕΠ.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο έφτασε έγγραφο μετακίνησης για ένα μήνα παιδοψυχιάτρου από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Έτσι πλέον οι παιδοψυχιάτροι γίνονται από δύο τρεις και θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες με περισσότερη φροντίδα και χωρίς να ξεπερνούν κατά πολύ τις αντοχές τους.

Πρόσφατα έγινε προκήρυξη για πρόσληψη δύο παιδοψυχιάτρων η οποία απέβη άκαρπη, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Ωστόσο, ένας μήνας είναι αρκετά μικρό χρονικό διάστημα και υπάρχει τεράστιος προβληματισμός για το τι θα γίνει μετά αν αποβεί άκαρπη η διαδικασία της επαναπροκήρυξης των θέσεων των γιατρών.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής – ψυχίατρος της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Βασίλης Κούδας, οι αμοιβές των γιατρών και οι τωρινές συνθήκες εργασίας αποτελούν αντικίνητρα για τους ενδιαφερόμενους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, τόνισε την ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.