ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΓΝΗ: «Ορφανή» από παιδοψυχιατρική κλινική η Κρήτη – Ανεστάλη η λειτουργεία στη μοναδική που υπήρχε

Την ώρα που τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι «εκρηκτικά»

ΠΑΓΝΗ: «Ορφανή» από παιδοψυχιατρική κλινική η Κρήτη – Ανεστάλη η λειτουργεία στη μοναδική που υπήρχε

Χωρίς παιδοψυχιατρική κλινική έμεινε η Κρήτη καθώς ανεστάλη η λειτουργία σε αυτή του ΠΑΓΝΗ, που είναι και η μοναδική που υπάρχει στην Κρήτη και τα γύρω νησιά.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, μετά από 9 χρόνια λειτουργίας και ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι εκρηκτικά, η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ αδυνατεί πλέον να νοσηλεύσει ασθενείς.

Όπως αναφέρεται, οι δυο γιατροί που έχουν απομείνει έστειλαν τη Δευτέρα (03.07.2023) έγγραφο στην διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα θα μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο.

Άγνωστο είναι που θα πηγαίνουν παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία το 60% των παιδιών που νοσηλεύονται έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και οι νοσηλείες τα τελευταία χρόνια, έχουν διπλασιαστεί.

Το θέμα έχει τεθεί στην διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία είχε ζητήσει την περασμένη Παρασκευή μικρή πίστωση χρόνου σε μια προσπάθεια να βρεθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ελάχιστοι γιατροί που υπάρχουν δεν είναι διαθέσιμοι, ενώ οι θέσεις 2 γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, στην Κρήτη υπάρχουν απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές και χρειάζεται ψυχολογική και σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμακευτική υποστήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την τελευταία διετία μέχρι και σήμερα η κλινική έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 1500 ανήλικους και δεκάδες από αυτά τα παιδιά, χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.