Παράνοια: Θα μειώσουν την χορήγηση αναισθησίας στις εγχειρίσεις λόγω της… κλιματικής αλλαγής

Έρχονται εφιαλτικές αλλαγές για το... καλό μας

Παράνοια: Θα μειώσουν την χορήγηση αναισθησίας στις εγχειρίσεις λόγω της… κλιματικής αλλαγής

Με πρόφαση την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή (ο πλανήτης ανέκαθεν άλλαζε κλίμα ασχέτως με την ανθρώπινη παρουσία) ζητείται από τους χειρουργούς να χρησιμοποιούν λιγότερη αναισθησία στις εγχειρίσεις γιατί όπως λένε θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των νοσοκομείων στις ΗΠΑ.

Την φαεινή αυτή ιδέα την έχουν γιατροί από το Henry Ford Health στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν ,

Σύμφωνα με την Daily Mail, η έρευνα δείχνει ότι η εισπνεόμενη αναισθησία ευθύνεται για έως και 0,1 τοις εκατό των εκπομπών άνθρακα στον κόσμο.

Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει με πραγματικά δεδομένα πως προκύπτουν αυτά τα… ποσοστά (ο κάθε υπερασπιστής του αφηγήματος της κλιματικής αλλαγής «εκτοξεύει» αριθμούς τους οποίους κανείς δεν ρωτάει από που προκύπτουν και αν είναι αληθινοί).

Ο Δρ Mohamed Fayed, ανώτερος αναισθησιολόγος στο Henry Ford, δήλωσε: «Η υπερθέρμανση του πλανήτη επηρεάζει την καθημερινότητά μας όλο και περισσότερο και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχει γίνει κρίσιμη.

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το κάθε αποτέλεσμα, θα αθροίζεται. Ως αναισθησιολόγοι, μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά σε αυτήν την αιτία κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας πρακτική — όπως η μείωση της ροής του αναισθητικού αερίου — χωρίς να επηρεάζεται η φροντίδα των ασθενών».

O Fayed έκανε τα σχόλια στην ετήσια εκδήλωση της Αμερικανικής Εταιρείας Αναισθησιολόγων την περασμένη Παρασκευή στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Οι ερευνητές του Henry Ford συγκέντρωσαν δεδομένα από 13.000 ασθενείς κατά την διάρκεια των επτά μηνών από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021. Έθεσαν ως στόχο να μειώσουν την χρήση αναισθησίας σε λιγότερο από 3 λίτρα αναισθησίας κάθε λεπτό (L/m) ανά χειρουργική επέμβαση, όταν αυτό είναι δυνατόν.

Προσπαθώντας να μειώσει την συνολική χρήση της αναισθησίας στο νοσοκομείο, η ομάδα έδωσε εντολή στους γιατρούς να ελαττώσουν την ποσότητα που χρησιμοποιείται μεταξύ αυτών των τμημάτων της διαδικασίας.

Αυτό ισχύει μόνο για εισπνεόμενα αναισθητικά, όχι για καταστολή ή τοπικά αναισθητικά που χρησιμοποιούνται σε μικρότερες επεμβάσεις.

Στην αρχή της έρευνάς τους, μόνο το 65 τοις εκατό των χειρουργικών επεμβάσεων έπεσε κάτω από αυτό το όριο. Μετά από μήνες διδασκαλίας, είχαν μειώσει το ποσοστό σε μόλις επτά τοις εκατό.

Τώρα, θέλουν να μειώσουν τη χρήση αναισθησίας κάτω από 2L/m σε όσο το δυνατόν περισσότερες επεμβάσεις.

Φυσικά, γίνεται κατανοητό ότι παγκοσμίως ο πλανήτης με αφορμή το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής οδεύει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Στην αρχή επέβαλαν «πράσινους φόρους» και έβαλαν «χέρι» στο πορτοφόλι και στην ιδιοκτησία των πολιτών.

Μετά ξεκίνησαν να του επιβάλουν πτώση στο βιοτικό επίπεδο και αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Τώρα του ζητούν να αρχίσει να μην ενδιαφέρεται για το αν θα ζήσει ή όχι για το καλό… του πλανήτη, δηλαδή για το καλό των ελίτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πηγαίνετε να πολεμήσετε για να κερδίσουμε» λέει ένα ρητό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.