ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πατέρας στις ΗΠΑ ξεσπά: «Η Pfizer σκότωσε το κορίτσι μου – Ήταν μόλις 18» – Σε εξέλιξη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις συμβάσεις

«Κατηγορώ τα μέσα ενημέρωσης που τρομάζουν τα παιδιά μας»

Πατέρας στις ΗΠΑ ξεσπά: «Η Pfizer σκότωσε το κορίτσι μου – Ήταν μόλις 18» – Σε εξέλιξη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις συμβάσεις

Οι γονείς ενός 18χρονου κοριτσιού στις ΗΠΑ που πέθανε ξαφνικά κατηγορούν ξεκάθαρα το πειραματικό εμβόλιο Covid-19 της Pfizer για τον πρόωρο, απροσδόκητο θάνατό της και σάλος έχει ξεσπάσει στα social media.

Και όλα αυτά όταν στην ΕΕ η Επίτροπος Υγείας πανηγυρίζει την έγκριση των νέων δόσεων των σκευασμάτων της Pfizer για χρήση τους από τους πολίτες και την πρόεδρο της Κομισιόν να μην απαντά για τα μεγέθη των συμβάσεων με τις εταιρείες στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που είναι σε εξέλιξη.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκλονίζεται από το σκάνδαλο Qatar-gate και τις εξελίξεις με την Εύα Καϊλή, υπάρχει όμως κι άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει: Τι ακριβώς έγινε με τις συμφωνίες για τα εμβόλια της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Οι αγορές εμβολίων της ΕΕ για τον COVID βρίσκονται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αναφέρει το POLITICO, αν και δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς ακόμη ποιος ερευνάται ή ποιες από τις συμβάσεις εμβολίων της ΕΕ βρίσκονται ελέγχονται.

Η τρέχουσα διάθεση εμβολίων «εξέθεσε την αδυναμία των συμφωνιών που διαπραγματεύτηκε η Επιτροπή», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιεντζιέλσκι.

Ανώτατοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της ΕΕ ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια στη μεγαλύτερη σύμβαση του μπλοκ για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού – ένα συμβόλαιο για το οποίο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε προσωπικό ρόλο στη διαπραγμάτευση.

«Τι υποσχέθηκε (η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν); Θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε», δήλωσε ο Πιερ Καρτουβέλς, αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος για το Βέλγιο, σχετικά με τη σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με την BioNTech/Pfizer, κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Το ζήτημα μεταξύ άλλων είναι τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η φον ντερ Λάιεν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, στο πλαίσιο μιας προσωπικής διπλωματικής αποστολής για την εξασφάλιση δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού για την ήπειρο, τα οποία περιγράφονται ευρέως σε άρθρο των New York Times του Απριλίου 2021.

«Σβήστηκαν τα sms», γιατί ήταν «σύντομα», είχε απαντήσει η Κομισιόν τον Ιούνιο.

Η εν λόγω συμφωνία, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, έχει ήδη τεθεί υπό έντονο έλεγχο.

Την ίδια στιγμή η απόφοιτος λυκείου Trista Deanè Martin πέθανε τον περασμένο μήνα στις 9 Νοεμβρίου με τους γιατρούς να μην μπορούν να προσδιορίσουν αμέσως την αιτία του θανάτου της.

Ο πατέρας της Άλεν Μάρτιν περιέγραψε στο Twitter πώς «δεν είχε ιστορικό διαβήτη, αλλά είχε επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πάνω από 600 και η καρδιά της πρήστηκε καθώς την έβλεπα να πεθαίνει».

Σε μια άλλη ανάρτηση στα τέλη του περασμένου μήνα, η Άλεν περιέγραψε ότι έμαθε από τους φίλους της ότι είχε κάνει ένα εμβόλιο Pfizer τον Ιούλιο.

«Η υγιής ζωηρή 18χρονη όμορφη κόρη μου Τρίστα πέθανε ξαφνικά. Δεν ξέρουμε γιατί. Μόλις πέθανε. Θα χρειαστούν μήνες για την έκθεση ΜΕ είπαν. Έμαθα από τους φίλους της ότι είχε εμβολιαστεί με το Pfizer τον Ιούλιο και είπε στους φίλους της να μην μου το πουν».

Με μια ανάρτηση στο Twitter, η μητέρα της Τρίστα, Τέιλορ Μάρτιν, λέει ότι παρά το γεγονός ότι η κόρη πείστηκε από τα μέσα ενημέρωσης να λάβει την ένεση.

«Κατηγορώ τα μέσα ενημέρωσης που τρομάζουν τα παιδιά μας», έγραψε η μητέρα της Trista στο Twitter.

Η Τέιλορ θρήνησε για την απώλεια της κόρης της στο Facebook , λέγοντας: «Εν ριπή οφθαλμού, έφυγε. Η Trista Deanè Martin πέθανε χθες το απόγευμα και δεν έχουμε απαντήσεις. Μόλις έφυγε. Ήταν μόλις 18. Μόλις ξεκινούσε την ενήλικη ζωή της. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Αυτό δεν είναι σωστό. Τα παιδιά σας δεν πρέπει να πεθαίουν πριν από εσάς».

Ο λογαριασμός Twitter για το ντοκιμαντέρ Died Suddenly αποκάλυψε ένα email από τους Martins όπου τελικά κατηγόρησαν την Pfizer για τον θάνατό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο σπαραξικάρδιο email ο πατέρας της, δηλώνει: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Pfizer και το αμείλικτο μήνυμα «του ασφαλούς» από τα ΜΜΕ σκότωσαν την κόρη μου. ΠΡΕΠΕΙ να το σταματήσουμε αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.