ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πειραιάς: «Έβλεπα τα χέρια της, βούλιαζε στη θάλασσα» λέει ο καπετάνιος που εντόπισε την 5χρονη

«Το κοριτσάκι θα είχε πνιγεί»

Πειραιάς: «Έβλεπα τα χέρια της, βούλιαζε στη θάλασσα» λέει ο καπετάνιος που εντόπισε την 5χρονη

Τις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης της 5χρονης που εντοπίστηκε μόνη της μέσα στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά, περιέγραψε ο πλοίαρχος του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος», Απόστολος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του παιδιού, το οποίο πλέον νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων. Ήταν εκείνος που παρατήρησε το 5χρονο κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα και αμέσως ειδοποίησε το Λιμενικό, που έγκαιρα προχώρησε στη διάσωσή του.

«Το κοριτσάκι θα είχε πνιγεί»

Όπως είπε ο καπετάνιος του επιβατηγού / οχηματαγωγού πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» κ. Λαζαρίδης, «όλα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/5), στη θέση του Αργοσαρωνικού, όταν ξαφνικά σε απόσταση 50-60 μέτρων από το βαπόρι μου είδα ένα παιδάκι να βουλιάζει στη θάλασσα».

«Έβλεπα τα χέρια του. Το παιδί βούλιαζε. Δεν υπήρχε κόσμος τριγύρω, ήμουν έτοιμος να βουτήξω. Τελικά στιγμές αργότερα στο σημείο έσπευσε το Λιμεναρχείο και προχώρησε στη διάσωση του παιδιού. Εάν δεν το είχα δει έγκαιρα, τώρα το παιδί θα είχε πνιγεί», συνέχισε.

Τα στελέχη του Λιμενικού που ανέσυραν την ανήλικη παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα εκείνη να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Συνελήφθη η μητέρα της 5χρονης

Όπως έγινε γίνει ήδη γνωστό, το 5χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του Λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πώς το ανήλικο κορίτσι βρέθηκε στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.