ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέντε λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος

Οι φυτικές ίνες παρέχουν όγκο που σε κρατάει χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πέντε λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος

Τα λαχανικά είναι από τη φύση τους πολύ χαμηλά σε θερμίδες και λίπη, που σημαίνει ότι μπορείς να φας πολλά από αυτά χωρίς να πάρεις βάρος.

Σκέψου ότι μία κούπα λαχανικά έχει μόνο μεταξύ 20 και 50 θερμίδες, ενώ μία κούπα ζυμαρικά ή ρύζι έχει περίπου 200. Ζόρικο. Επίσης πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες που το τελευταίο το χρειάζεσαι περισσότερο από όσο νομίζεις.

Οι φυτικές ίνες παρέχουν όγκο που σε κρατάει χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα, ενώ βοηθά στην καταστολή της πείνας σου.

Βοηθούν επίσης στην πρόληψη αλλαγών στα ενεργειακά επίπεδα και στα σάκχαρα του αίματος, γεγονός που οδηγεί στην αποθήκευση λιγότερου λίπους. Τα παρακάτω δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετικά στο να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα καλύτερα πρεβιοτικά λαχανικά. Τα πρεβιοτικά βελτιώνουν τη σύνθεση και την ποικιλομορφία της μικροχλωρίδας του εντέρου. Όλο και περισσότερες έρευνες υποδηλώνουν ότι μια ανθυγιεινή μικροχλωρίδα ευνοεί την αύξηση βάρους.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης ασπαραγίνη (από την οποία πήρε το όνομά του) που είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ που προάγει τη θερμογένεση στο καφέ λίπος. Το καφέ λίπος αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη με τη διάσπαση του λίπους για τη δημιουργία θερμότητας. Οπότε άμα θες λιποδιαλυση φάε  μπόλικα σπαράγγια.

Μπρόκολο

Πες ό,τι θες για την μυρωδιά αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα συστατικά. Το μπρόκολο είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε νερό, φυτικές ίνες και βιταμίνη C, τα οποία μπορούν όλα να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Η βιταμίνη C, συγκεκριμένα, υπόσχεται κάποια βοήθεια στην απώλεια βάρους, με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι είναι οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βιταμίνης C που μπορεί να προσφέρουν τα θετικά αποτελέσματα.

Λάχανο

Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε φυτικές ίνες που σε βοηθά να αισθάνεσαι χορτάτος χωρίς να έχεις φάει τα πάντα. Το λάχανο θεωρείται ότι προάγει την απώλεια βάρους εξισορροπώντας τη γλυκόζη, περιορίζοντας το οξειδωτικό στρες, τη φλεγμονή και την αντίσταση στην ινσουλίνη που παρατηρείται με τον διαβήτη.

Κολοκυθάκια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κολοκυθάκια είναι ένα άλλο λαχανικό που είναι γεμάτο με νερό και φυτικές ίνες, ενώ παραμένει χαμηλό σε θερμίδες. Μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, να βραστεί, να  μαγειρευτεί στον ατμό και γενικά να πάρει οποιαδήποτε γεύση του φαγητού με το οποίο το μαγειρέυεις – βλέπε μπριάμ. Όπως και άλλα λαχανικά, τα κολοκυθάκια προσθέτουν όγκο σε ένα γεύμα χωρίς να προσθέτουν πολλές θερμίδες—και όλα αυτά χάρη στις φυτικές ίνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.