ΠΟΕΔΗΝ: «Ασθενείς αρνούνται τα εξιτήρια από νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να μείνουν»

«Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό»

ΠΟΕΔΗΝ: «Ασθενείς αρνούνται τα εξιτήρια από νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να μείνουν»

Η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιάννακου, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της την εφιαλτική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία εξαιτίας των ράντζων, αλλά και το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί, με ασθενείς που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν πού να μείνουν.

«Όνειδος για το κράτος πρόνοιας η παραμονή ασθενών επί μήνες στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν πού να πάνε. Οι περισσότεροι στις παθολογικές κλινικές σε περίοδο ράντζων. Παράδειγμα σήμερα πέντε κοινωνικά περιστατικά στο Αττικό που πλημμύρισε με ράντζα μετά τη χθεσινή εφημερία», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος που έχουμε. Πού είναι η τοπική αυτοδιοίκηση; Πού είναι το κράτος πρόνοιας.

Άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία νοσηλευόμενοι χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία επειδή δεν έχουν που να πάνε.

Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό.

Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων μέσω των δήμων που ανήκουν, μέσω των δημόσιων προνοιακών μονάδων να πάρουν εξιτήριο αλλά συναντούν τείχος. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στο δρόμο.

Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες είναι απλησίαστες οικονομικά και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο για φιλοξενία».

Αττικό Νοσοκομείο: Σε ράντζα ή φορεία νοσηλεύονται 110 ασθενείς

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στην κατάσταση που βρίσκεται το Αττικό Νοσοκομείο.

«Το Αττικό Νοσοκομείο εφημέρευε χθες έως σήμερα πρωί. Πλημμύρισε με ράντζα. Προσήλθαν για εξέταση 930 ασθενείς, έγιναν 210 εισαγωγές. Στο τέλος και αυτής της εφημερίας 110 ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα ή φορεία.

Και όμως στις παθολογικές κλινικές του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ νοσηλεύονται πέντε κοινωνικά περιστατικά πολλούς μήνες χωρίς πρόβλημα υγείας επειδή δεν θέλει το νοσοκομείο -και πολύ καλά κάνει- να τους πετάξει στο δρόμο.

Συγκεκριμένα.

Το πρώτο από 25/3/2022, το δεύτερο από 1/6/2022, το τρίτο από 24/9/2022, το τέταρτο από 4/11/2022 και το πέμπτο σε άλλη παθολογική κλινική του Αττικού από τον Αύγουστο του 2022.

Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία με δεκάδες κοινωνικά περιστατικά που δεν μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο. Μάλιστα τώρα που είναι υπερπολύτιμα τα νοσοκομειακά κρεβάτια στις παθολογικές κλινικές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.