ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΠΟΕΔΗΝ: «Τα ιδιωτικά κέντρα κλείνουν ραντεβού με παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ τρεις μήνες μετά»

«Όσοι δεν έχουν χρήματα επιζητούν την εισαγωγή τους σε εφημερεύοντα νοσοκομεία για να μπορέσουν να κάνουν τις εξετάσεις»

ΠΟΕΔΗΝ: «Τα ιδιωτικά κέντρα κλείνουν ραντεβού με παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ τρεις μήνες μετά»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον Γολγοθά που καλούνται να ανέβουν οι πολίτες προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους, τονίζοντας πως «τα ιδιωτικά κέντρα κλείνουν ραντεβού με παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ τρεις μήνες μετά».

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Αίσχος με την εκμετάλλευση των πολιτών για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν χρήματα επιζητούν την εισαγωγή τους σε εφημερεύοντα νοσοκομεία για να μπορέσουν να κάνουν τις εξετάσεις».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Ομοσπονδία, «οι πολίτες αντιμετωπίζουν μία απίστευτη ταλαιπωρία και εκμετάλλευση για την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων (υπέρηχοι, μαστογραφίες, αξονικές, μαγνητικές κ.λ.π.), για την οποία είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης στην ανάγκη τους».

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ, «από την ώρα που ο θεράπων ιατρός κρίνει απαραίτητες και επείγουσες διαγνωστικές εξετάσεις ξεκινάει ο Γολγοθάς των πολιτών προσπαθώντας να κλείσουν ραντεβού.

Τα νοσοκομεία κλείνουν ραντεβού στην καλύτερη των περιπτώσεων έξι μήνες μετά. Μπορεί να ξεπεράσουν και τον χρόνο. Πολλά νοσοκομεία λόγω έλλειψης ακτινοδιαγνωστών πραγματοποιούν εξετάσεις μόνο σε νοσηλευόμενους ασθενείς και σε όσους προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και κρίνονται ως επείγοντα.

Οι ασθενείς υποχρεώνονται να απευθυνθούν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τα ιδιωτικά κέντρα κλείνουν ραντεβού με παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ τρεις μήνες μετά. Μπορεί και περισσότερο. Εάν όμως πληρωθεί εξ ολοκλήρου η διαγνωστική εξέταση από τον πολίτη χωρίς να χρησιμοποιήσουν το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ που διαθέτουν κλείνουν ραντεβού την επόμενη ημέρα».

«Απαράδεκτη κατάσταση. Πρέπει να παρέμβει ο ΕΟΠΥΥ να εμποδίσει αυτή την εκμετάλλευση», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Πρέπει να ενισχυθούν τα διαγνωστικά τμήματα των νοσοκομείων με προσωπικό για να πραγματοποιούν έγκαιρα τις διαγνωστικές εξετάσεις των εξωτερικών ασθενών. Να μην πέφτουν θύματα των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Πολλοί ασθενείς που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα αναγκάζονται και προσφεύγουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία επιζητώντας ακόμη και την εισαγωγή τους για να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένας από τους λόγους της πολύωρης ταλαιπωρίας των ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων και της ανάπτυξης ράντζων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.