ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποια στιγμή της ημέρας είναι ιδανική για να πίνουμε τον καφέ μας;

Όταν ξυπνάμε, τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, είναι στο αποκορύφωμά τους

Ποια στιγμή της ημέρας είναι ιδανική για να πίνουμε τον καφέ μας;

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αν δεν πιούμε πρώτα τον αγαπημένο μας καφέ. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι η ιδανική στιγμή μέσα στη μέρα για να τον απολαύσουμε;

Σήμερα, περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει τουλάχιστον ένα προϊόν με καφεΐνη καθημερινά. Aυτό οφείλεται κυρίως στην επίδραση που έχει η καφεΐνη στο σώμα και το μυαλό.

Βελτιώνει την απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής αντοχής, μειώνει την κόπωση και της ενισχύει την πνευματική εγρήγορση και συγκέντρωση.

Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση του καφέ

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, αϋπνία, γαστρεντερικά προβλήματα και νευρικότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο της Νew York Post η Dr Deborah Lee, ειδικός στον ύπνο, αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιούμε καφέ.

Η καλύτερη στιγμή για να πιείτε τον καφέ σας είναι 45 λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα, όταν ο ρυθμός της κορτιζόλης αρχίζει να πέφτει, σημειώνει η Dr Deborah Lee.

Γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή;

Η Δρ Lee τονίζει ότι όταν ξυπνάμε, τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, είναι στο αποκορύφωμά τους. Η κορτιζόλη επηρεάζει τον ύπνο, τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας.

Καταπολεμά επίσης τη φλεγμονή, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, μεταξύ άλλων σημαντικών λειτουργιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και όταν είναι ήδη στο αποκορύφωμά τους, όταν ξυπνάμε, η κατανάλωση καφέ μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.