ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποια τρόφιμα να επιλέξουμε για να έχουμε καλύτερη ακοή

Εάν ανησυχείτε για την απώλεια ακοής ή πρέπει να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά

Ποια τρόφιμα να επιλέξουμε για να έχουμε καλύτερη ακοή

Το να διατηρήσετε την ακοή σε νεανικά επίπεδα, είναι ένα στοίχημα για πολλούς ηλικιωμένους, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η διατροφή και κάποιες τροφές φαίνεται ότι διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο.

Εάν ανησυχείτε για την απώλεια ακοής ή πρέπει να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά σας θα συνεχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά.

Οι καλύτερες τροφές για την διατήρηση της ακοής

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φολικό οξύ έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την ακοή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάλιο είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι η ποσότητα του υγρού που ταξιδεύει γύρω από το σώμα σας (συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού αυτιού σας) είναι στα σωστά επίπεδα, όπως αναφέρει το fitness.com.

Τροφές με κάλιο και φολικό οξύ για την ακοή

Πλούσιες σε κάλιο τροφές είναι μεταξύ άλλων οι μπανάνες, το σπανάκι, τα πορτοκάλια και τα βερίκοκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φολικό οξύ, εν τω μεταξύ, είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κυτταρικής ανάπτυξης του σώματός σας. Η ποσότητα του φολικού οξέος στο σώμα μας μπορεί να μειωθεί σημαντικά μετά την ηλικία των 50 ετών, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ στη διατροφή σας τα επόμενα χρόνια. Τα σπαράγγια, το σπανάκι και το μπρόκολο είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.