ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόνοι περιόδου: Απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις αυτές τις μέρες

Για να βάλεις κάπως σε σειρά τις ορμόνες σου

Πόνοι περιόδου: Απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις αυτές τις μέρες

Παλαιότερα, η συζήτηση για την περίοδο ήταν ακόμα και ταμπού. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες μοιράζονται τις ανησυχίες και τις συμβουλές τους για αυτές τις μέρες του μήνα, αλλά επίσης και για το τι κάνουν για να αισθάνονται καλύτερα. Οι ορμόνες δεν μας αφήνουν, πολλές φορές, να έχουμε μια stress-free καθημερινότητα.

Ειδικότερα αν έχεις stress και για πολλούς άλλους λόγους, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις αυτές τις ημέρες του μήνα. Μπορεί να κουράζεσαι και περισσότερο, ή να πίνεις παραπάνω καφέ με άδειο στομάχι. Όλα αυτά, κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΏΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΆ ΣΟΥ ΌΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΠΕΡΊΟΔΟ

Τσέκαρε την εφαρμογή περιόδου

Οι εφαρμογές περιόδου στο κινητό, βοηθάει πολύ να καταλάβεις την κατάστασή σου. Γνωρίζεις σε ποια φάση βρίσκεσαι, πότε θα σου έρθει περίοδος και όλες τις φάσεις του κύκλου. Ενώ σημειώνεις τα συμπτώματά σου, θα ξέρεις πώς θα τα αξιοποιήσεις.

Δώσε σημασία στη διατροφή σου

Επειδή το σώμα στην ουσία χάνει αίμα, χρειάζεται μια σωστή διατροφή. Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη και την δεύτερη εβδομάδα του κύκλου, έχεις ανάγκη τροφέε πλούσιες σε σίδηρο, αλλά και υδατάνθρακες. Βοηθούν πολύ και στην ομαλή λειτουργία του κύκλου. Επιπλέον, οι ειδικοί συστήνουν να πίνουμε smoothies, αν γίνεται, ακόμα και κάθε μέρα. Έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Επιπλέον, την τρίτη και την τέταρτη εβδομάδα, πρέπει να τρώμε περισσότερη πρωτεΐνη. Ο λόγος είναι ότι η αύξηση της προγεστερόνης αρχίζει να προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός μας, του ρυθμού αναπνοής και του καρδιακού ρυθμού. Για να προσαρμοστεί σε όλα αυτά, το σώμα χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα περισσότερη πρωτεΐνη.

Ας μην ξεχνάμε και το μαγνήσιο που βοηθά με τους πόνους και τις κράμπες. Ακόμα, η ενυδάτωση βοηθά τον οργανισμό μας να είναι πιο ανανεωμένος. Ας μην ξεχνάμε ότι η αφυδάτωση κάνει ακόμα πιο έντονους και τους πονοκεφάλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.