ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόνος στο στομάχι: Αυτό είναι το φυτό που θα σας ανακουφίσει

Το έλαιο της μέντας είναι γνωστό για μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες

Πόνος στο στομάχι: Αυτό είναι το φυτό που θα σας ανακουφίσει

Η δυσφαγία και ο συχνός πόνος στο στομάχι είναι μια κατάσταση που εμφανίζουν ορισμένοι ασθενείς με διαταραχές του οισοφάγου.

Επιπλέον, οι πόνοι στο στομάχι είναι συχνό πρόβλημα ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο μόνιμο πρόβλημα αλλά πιθανόν τρώνε ακατάστατα και κάνουν αρκετά λιπαρά γεύματα.

Υπάρχει ένα φυτό με μοναδικό άρωμα που μπορεί να σας κάνει να απαλλαγείτε από τους πόνους ή έστω να τους περιορίσετε αισθητά.

Ο λόγος για την μέντα. Το έλαιο της μέντας είναι γνωστό για μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η μέντα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των συμπτωμάτων με τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών στον κατώτερο οισοφάγο.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν δυσκολία στην κατάποση κατανάλωναν δύο δισκία μέντας πριν τα γεύματα και οι ασθενείς με πόνο στο στήθος τα κατανάλωναν όταν ήταν απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, Mohamed Khalaf, «οι ασθενείς που έλαβαν δισκία με έλαιο μέντας πριν το φαγητό αισθάνθηκαν καλύτερα μετά τα γεύματα από όσους δεν το έκαναν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας σε περίπτωση που αισθανόμαστε κάτι και η θεραπεία δεν μπορεί να είναι για όλους η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.