ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πορτογαλία: Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε γυναίκα

Μέχρι χθες η Πορτογαλία αριθμούσε συνολικά 473 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, όλα σε άνδρες

Πορτογαλία: Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε γυναίκα

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που αφορά γυναίκα στη χώρα αυτήν της Ιβηρικής.

Μέχρι χθες η Πορτογαλία αριθμούσε συνολικά 473 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, όλα σε άνδρες. Οι περισσότερες μολύνσεις είχαν εντοπιστεί στη Λισαβόνα και την Κοιλάδα του Τάγου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας (DGS) της Πορτογαλίας.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι κοινή σε άγρια ζώα όπως τρωκτικά και πρωτεύοντα θηλαστικά. Ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν από τον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, πυρετό, μυαλγία, οσφυαλγία, πρησμένους λεμφαδένες, ρίγη και εξάντληση. Σταδιακά τα εξανθήματα σχηματίζουν εφελκίδα (κρούστα) και υποχωρούν, υποδηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι πλέον μολυσματικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.